Witam pytanie jak w temacie, jaką mogą mieć maksymalną grubość dystanse do felgi DEZENT - 15'' ET 35 4x100 7.25Jx15H2, oponka to 195/50 . Chciałbym wstawić przód 10mm i tył 20 mm ale czy nie będzie tarcia przy 3 pasażerach z tyłu. Proszę tylko o 100% pewne sugestie za co z góry dzięki
powiem tak.. TYL seryjne zawieszenie gt (-20mm) amortyzatory okolo 55% sprawnosci et felgi 45 plus dystans 20mm opona 195/50r15 i przy trzech lekkich osobach z tylu trze na wybojach.. mowia ze gorna wartosc et powstala po polaczeniu dystansow i et felgi to 27mm.. (jak widac u mnie 45-20 to okolo 25mm i tarlo)
Hardstyle, możesz dać 20mm z tyłu o ile nie chcesz go obniżać, bo ja mając alusy15 i szerokość 7 cali, et 35, oponki 195 z profilem 50, dałem do gofera zglebowanego i tył zachaczał o ranty
195/60 w mk3 wyglada tragicznie mialem przez moment. mialem tez felgi 15x7 et 35 i oponka 195/50 mi obcierala o ranty. jezeli chcesz daleko wysunac felgi to ranty musisz zrobic niestety. teraz mam 215/40/16 felgi7,5 et 35 i na dystansie 0,5cm tra przy 4 osobach. ranty to podstawa potem mozna dawac dystanse
8Jx15" ET20, z oponami 195/45/15 Taki zestaw posiadam u siebie i powiem tak tył jest idealnie wpasowany w obrys auta, przód delikatnie wystaje jakieś 10 mm ( może trochę mniej nie mierzyłem dokładnie) ranty nie pozaklepywane na razie zawieszenie seraj GT (na dniach ląduje gwincik) przy pełnym zbiorniku i 2 osobach na większych nierównościach tył przyciera, podejrzewam że przy zaklepanych rantach nie było by problemu.
Witam,
Mam felgi 6.0X14 opony 185/55/14 (czyli niewielkie) na oryginalnym zawieszeniu. Przod jest ok ale tyl za bardzo jest schowany. chcialbym zastosowac dystanse tylko nie wiem jakie zeby nie przesadzic. oczywiscie nie ma mowy o przycieraniu opon a chodzi mi o ewentualne problemy z policja jak opona bedzie wystawac poza blotnik. A i czy moge zastosowac dystanse tylko na jedna os?
Adi napisał(a):_Ugly, 15-20mm powinno być ok. najlepiej być podał ET tej felgi
Nie wiem jakie jest ET tej felgi, szukalem na stronie gdzie kupilem ale tez nie ma.
Bedzie na feldze? jak tak to jutro sprawdze i dam znac. tak czy inaczej dzieki