ted3, ja wpadłem w dziurę i uszkodziłem alu na dodatek tylną 9 cali firmy borbet T , no i wezwałem policję do spisania protokołu szkody , następnie zasięgnąłem porady co zrobić żeby dostać odszkodowanie za felgę ,pytałem na forach i u innych osób i każdy za przeproszeniem pieprzył że nic nie wskóram,daruj sobie itp.itd. Postanowiłem sprawdzić czy faktycznie nie uda się wygrać z zarządcą drogi i zrobiłem tak : zrobiłem zdjęcie owej dziury oczywiście zmierzyłem jej wielkość głębokość i to wsio na zdjąciach było widoczne , następnie zmierzyłem metrówką w jakiej odległości owa dziura się znajduje od punktu orientacyjnego a musi to być mierzone od jakiegoś znaku ostrzegawczego lub innego np znak miejscowości przy jakiej to było , następnie zrobiłem zdjęcie uszkodzonej feli i opony.Kolejnym krokiem jest ustalenie kto jest zarządcą drogi i gdzie jest ubezpieczony do tego posłużył mi internet .Jak już wiedziałem kto co to wybrałem się z tymi dokumentami do ubezpieczyciela tej drogi było to akurat u mnie PZU.Dalej sprawa potoczyła się szybko ponieważ miałem wszystkie dokumenty i nic nie mogli mi naskoczyć dodatkowo notatka z policji.Trochę tam było sapania ale po 2 tygodniach przyjeżdża do mnie rzeczoznawca i patrzymy co z felgą przy okazji pokazałem mu drugą felgę bo ją wcześniej zgieła żónka i naściemniałem że dopiero teraz to zauważyłem i że to też wina tej dziury
.Facet nacykał swoich fociszy i pojechał.Kazał czekać na odp. Myślę sobie coś tam dostane chociaż za spawanie feli się zwróci no i za 3 dni dostaje pisemko od ubezpieczyciela drogi że wina była ich dziura została załatana a mi przyznali odszkodowanie za szkodę w wysokości 1900 zł
I takim to sposobem za jedną felgę dostałem cały komplet za darmo
Więc nie mówcie że nie warto bo warto tylko trzeba trochę poczytać na necie co i jak zrobić żeby was nie zagieli.Możliwe że czegoś tu nie napisałem co jeszcze trzeba ale to było dosyć dawno i już nie pamiętam.Próbuj przecież to nic nie kosztuje a możesz jedynie zyskać.Pozdrawiam.