felga+opona

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

felga+opona

Postprzez zuznik » 22 lut 2009, o 16:40

jestem cienki z opon i felg stalowych,a wczoraj rozwaliłem na dziurze oponę i to o 2 w nocy.Gdzie jest oznaczenie na feldze ile ma cali lub jakieś rozmiary,bo stalówkę tez będę musiał kupić?stara opona to:VREDESTEIN SNOWTRAC 2,185/60 R14 82T takiej samej pewnie już nie kupię,nawet używki,a na dojazdówce to nie jazda teraz,a z kasą też ostrożnie .
CO MI DORADZACIE,bo do końca zimy jeszcze trochę posypie?
zuznik
Czytacz

felga+opona

Postprzez poostek88 » 22 lut 2009, o 17:30

R14 - to masz rozmiar kola (czyli 14 cali)

185/60 to jest odpowiednio SZEROKOŚĆ I WYSOKOŚĆ opony

ciezko ci bedzie znalezc pojedyncza taka sama opone, ale 14 nie sa drogie , bryknij sie po wulkanizacjach cos taniego do konca zimy napewno znajdziesz :ok:
poostek88
Badacz tematu

opona

Postprzez zuznik » 22 lut 2009, o 18:16

opona to jeszcze nic,bo muszę 2 takie kupić :-( czytam właśnie o bieżnikowanych,tylko nie wiem jakie wybrać?poza tym to jeszcze felgę stalówkę też trza mi,bo tej już nie założę,szkoda zachodu,pogięła się, czyli dwie fele do tego i meter gumy,by se w łeb strzelić z rozpaczy!
tylko gdzie i tanio to pokupić,bo na allegro to sam nie wiem
zuznik
Czytacz

Postprzez poostek88 » 22 lut 2009, o 18:51

zalezy czy masz czas czy musisz kupic jak najszybciej... :?: ja to na upartego bym kupil jedna stalowke i jedna opone z podobnym bieznikiem i bym tak dojezdzil do konca zimy :cwaniak: :-P ale wiesz to twoja sprawa :-) ryzyk fizyk :mrgreen:
poostek88
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony