piotrch22 napisał(a):to moze z oponami 195/45r15 bedzie ok?
teraz na wiosnę będę wymieniał progi to powiem blacharzowi żeby mi nadkola zaklepał i może problem zniknie a jak nie to właśnie założe opony o niższym profilu tylko szkoda mi tych bo dobre opony jeszcze są
Male szybkie pytanie. Felgi 16, 7,5J szerokosci z ET 25 + 195/45/16 a do tego narazie seryjny, miekki zawias. Wejdzie mi to bez przycierania? Wydaje mi sie, ze ranty tylne beda lapac. O przednich nie mam pojecia.
205/55 tarlo z tylu niemilosiernie przy kpl ludzi, ale to balon. No wlasnie przeliczalem troche w tych kalkulatorach i wychodzi mi, ze tyl pewnie bedzie lapal. Przod zapewne tez na wiekszych hoopach.
No zaklepanie pewnie zalatwiloby sprawe, ale nie bardzo chce je zaklepywac, bo szkoda lakieru, no i dojezdzalem kawalek zwykla droga to jesienia bedzie tragedia....bloto sie bedzie zbierac i rudzielec bedzie wchodzil.
Borbet A 16' 7,5j ET20 195/45 zawias seria, przód lekko wystaje i nic nie trze a tył 4 osoby + bagaż dość spory i parę razy przytarło na takich dużych nierównościach i większej prędkości. Tak to nic ale to kombi.