Felgi..... tylko jaki rozmiar??

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez DJ Mays » 23 wrz 2007, o 14:23

najlepsze do jazdy ( znaczy naj wgodniejsze są ) 185/60/14
ale nie prezentuje sie to za ładnie w golfie :lol: raczej tylko standardowo
jesli chcesz poprawić wygląd auta a nie tracic zbytnio na konforcie i nie miec problemów z np: obcieraniem o błotniki czy martwic sie gdzy załadujesz 3 osoby na tylnie siedzienie :lol: to 195/50/15 to maximum co morzez załorzyć ....
przypominam tez im ciększa opona tym bardziej zużwają się amorki drążki itp....

ps: musimy pamientac ,że jezdzimy po polskich drogach :evil: :evil: :evil:
DJ Mays
Czytacz

Postprzez white » 26 wrz 2007, o 20:55

trafilem chyba dobrze... mam pewien problem który w zasadzie rozpoczął się od powstania wybrzuszenia na oponie.. (http://www.golf3.pl/topics5/problem-z-opona-vt783.htm) otóż po zdiagnozowaniu okazało sie że oprócz opon ktore musze wymienic mam z leksza pokrzywione alumy, amortyzatory tez są do wymiany i cos tam jeszcze w zawieszeniu.. i tu powstaje problem bo przednie zawieszenie bylo zmieniane raptem 2 lata temu. Koleś na diagnostyce powiedział żebym zmienił te alumy na 14tki (aktualnie mam 15tki) bo bede dokladac w zawieszenie co chwile. Dodam jeszcze tylko ze pirat ze mnie żaden, na dziury uważam zawsze jestem na tym punkcie przeczulony (bo juz jedno prostowanie felgi i wymiane zawieszenia mam za sobą) żadko tez przekraczam dozwoloną prędkość. Czy to na serio wina 15tek ?? Bo nie za bardzo mam ochote je zmieniac... prosze o profesionalne porady ;]
white
Berbeć

Postprzez oizo » 26 wrz 2007, o 21:16

szczerze to obojetnie jaka opona by byla to jak trafisz w pozadna dziore to zawsze mozesz uszkodzic felge, zawieszenie. najwazniejsze zeby przez dziore nie przeleciec na hamulcu. a co do profilu opon to ja mialem 195/50/15 i nic mi sie nie dzialo teraz mam na wszelki wypadek 195/55/15 tak profilaktycznie mniej dziory czuc i nawet wyglad jest w miare. wiadomo im nizszy profil to twardsza guma i wiecej cisnienia w oponie a co za tym idzie bardziej dziory czuc i moze sie szybciej zawias wybic ale to przeciez nie sa wielkie kwoty galki sworznie itp. i nie wymienia sie tego czesto. ja nie zaloze na pewno do swojego golfa mniej niz 15 cali feli bo mi sie auto nie podoba na 14 a co dopiero na 13. jak widze kiepska droge to poprostu zwalniam a jak wpadne w porzadna dziore to nic mi juz nie pomoze.
oizo

Postprzez roddi15 » 4 wrz 2012, o 22:41

Ja na zimowkach mam 185\ 65 r 15 !!JEST super komfort i nic nie obciera !!
roddi15
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Felgi i opony