Siema. Mam problem bo w moich oponkach mam cisnienie z przodu 2,6 a z tyłu 2,8 i byle mała dziura to odczuwam małe bicie... i nie wiem zbytnio o co cho...
Moje mk3 “go to work, send your kids to school follow fashion, act normal walk on the pavements, watch T.V. save for your old age, obey the law Repeat after me: I am free”
no chyba jednak nie, skoro na klapce są inne wartości.
Moje mk3 “go to work, send your kids to school follow fashion, act normal walk on the pavements, watch T.V. save for your old age, obey the law Repeat after me: I am free”
Robertuss, Nie ma czegoś takiego jak ciśnienie zalecane do opon. Ciśnienie masz zalecane do danego samochodu. Z przodu masz silnik więc z przodu zazwyczaj jest wymagane większe ciśnienie a z tyłu mniejsze. Znajdziej te wartości na wlepie na klapce wlewu paliwa.
Warto napompować troche więcej dla bezpieczeństwa. Drogi mamy jakie mamy a przy wjechaniu w dużą dziurę wyższe ciśnienie chroni felgę przed ugięciem. Ja w takich kapciach o jakie pytasz mam napompowane: przód 2.4 tył 2.3 i jest
Nadmiar ciśnienia zwiększa ryzyko uszkodzenia wszystkiego związanego z zawieszeniem i kołami po wjeździe w dziurę, nie wiem skąd masz taką teorię, auto to nie rower. Mam być napompowane tyle ile trzeba, zależnie od pojazdu i jego obciążenia. Na wlepie na klapce pisze od - do zależnie od obciażenia