Jakie felgi oryginalnie w Golfie?

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez Eero » 30 mar 2009, o 01:56

Mam pytanie- jakie felgi stalowe były zamontowane oryginalnie w moim Golfie (opis niżej)? Tzn. znam parametry, ale jaki miały wygląd.
Wg programu ETKA w Golfach 3 były montowane dwa rodzaje felg stalowych, ale w tym programie widać, że mają one otwory w kształcie zaokrąglonych trapezów. Ja mam felgi z otworami w kształcie zaokrąglonych trójkątów i takich jak moje (z wyglądu) nie ma w Golfach 3 (wg ETKA), są natomiast (wg programu ETKA) w golfach np. z 1990 roku- w Golfach 2 i opisane są "felgi do opon zimowych". Z drugiej strony jest całe mnóstwo Golfów 3 z felgami w kształcie zaokrąglonych trójkątów (myślę, że 1/3 ze wszystkich) więc nie może być to przestawienie z Golfa 2. Wie ktoś może coś na ten temat? Może to są felgi do opon zimowych (także w golfach 3), a do opon letnich też były oryginalnie dodane te w kształcie trapezów, a tamte były jako wyposażenie dodatkowe. Lub może jest to poprostu błąd w programie tzn. pomylono się w rysunku (może w nowszych wersjach jest inaczej?).
Takie mam felgi (ale to nie jest mój samochód): http://img158.imageshack.us/img158/45/3594997.jpg
Ostatnio edytowano 30 mar 2009, o 11:39 przez Eero, łącznie edytowano 1 raz
Eero
Czytacz

Postprzez saladrus » 30 mar 2009, o 09:50

saladrus
Members

Postprzez Eero » 30 mar 2009, o 11:38

saladrus napisał(a):http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Information_35_VW-Golf-Felgenprogramm.html

Dzięki ale na tej stronie sa tylko felgi aluminiowe.
Eero
Czytacz

- - -

Powrót do Felgi i opony