Mała pomoc - felgi

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Mała pomoc - felgi

Postprzez Skinner » 14 sie 2012, o 20:51

Witam, ostatnio chciałem się troszkę zabrać za mojego "20 Jahre" oczywiście tylko z wieku :-D Posiadam takie oto felgi - klik. Co prawda lepszego zdjęcie autka niż te - klik chwilowo nie posiadam. Otóż moje pierwsze pytanie, czy ktoś wie co to są za felgi? Wiadomo BBS'y to na pewno nie są :-) Jak widać nie są w najlepszym stanie i czas się nimi zająć - jakieś propozycje? Osobiście najbardziej widzę je w kolorze białym.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :-)
Skinner
Berbeć

Mała pomoc - felgi

Postprzez Opik » 14 sie 2012, o 23:25

powiem Ci że felgi to dość ciekawe masz :)
jeżeli chcesz sam się bawić to papier ścierny, dobry podkład i farba, jak masz trochę pojęcia to nawet zwykłym sprejem zrobisz robotę
nie wyglądają bardzo tragicznie więc powinno obejść się bez szpachlowania, a dodatkowo jest cała masa prostych powierzchni - łatwo będzie rezać lakier :D
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez GrZeChU91 » 14 sie 2012, o 23:37

Bardzo nietypowe felgi na golfie :P
Tak jak Opik, pisze masz duzo prostych powiechrzni.Takze robota z nimi nie bedzie taka zla.Ja bym je dal w 2 kolor..... np cale białe a "szprychy" w czerwony kolor..... :)
GrZeChU91
Members

Postprzez authority » 14 sie 2012, o 23:48

Skinner, Fajne felgi, ale radzę oddać je do zakładu, który specjalizuję się w renowacji felg. Na zdjęciach widać, ze felgi są skorodowane pod tą farbą i nawet jak je pomalujesz to korozja będzie postępować i nie będzie to wyglądać ciekawie nawet z nowym kolorkiem. Prawidłowo byłoby trzeba pozbyć się farby i w piecu wypalić wszystkie tlenki znajdujące się w felgach, aby korozja nie postępowała. Następnie pobawić się z rantami, ubytkami w rotorze itd. Udaj się do jakiegoś porządnego zakładu i zobacz ile Ci krzyknął, a wtedy sam już decyzje podejmiesz. Dodam, ze przechodziłem to ze swoimi felgami BBR RM, ale warto było. :)
authority
Czytacz

Postprzez Skinner » 18 sie 2012, o 14:24

Dzięki wszystkim za wskazówki. W tygodniu postaram się udać do jakiegoś zakładu w celu ustalenia ceny. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)
Skinner
Berbeć

- - -

Powrót do Felgi i opony