Montaż dojazdówki w bagażniku.

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez tj1988 » 9 sie 2010, o 01:16

Panowie, mam w Golferze LPG, w miejscu dojazdówki, także siłą rzeczy koło wala mi się po bagażniku. Postanowiłem coś z tym zrobić. I myślę nad sposobem montażu koła w pionie, po prawej stronie bagażnika, przy boczku. Po lewej mam 'wyżej' więc odpada, bo się klapa nie domyka ;) Po pierwsze mam pytanie, jaki macie na to pomysł? Po drugie, czy w podłodze w tym miejscu można bezpiecznie wiercić?
tj1988
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 9 sie 2010, o 14:58

ja zrobiłem sobie zabudowe LPG z płyty mdf o gr 1 cm najpierw wyjąłem dywanik i odrysowałem go na płycie i wyciąłem wyrzynarką później pociąłem kawałki mebówki po 6,5 CM a w płycie mdf wyciąłem otwór na koło zapasowe i na butle lpg i zostawiłem troche miejsca na wzmacniacz bo planuje zrobić jakieś audio kawałki z mebli (6,5cm) przykreciłem na wkręty i przykleiłem na klej żeby mocniej trzymało teraz już nic mi nie lata po bagażniku wo lewarek klucze itd mam pod spodem :) a koło mam po prawej stronie postawione w pionie zmieściło sie idealnie :) a zabudowa wytrzymuje nwet duże ciężary ;p 5 worków cemrntu na tym przewoziłem i sie nie załamało :D aaa i jeszcze pod spód dałem troche ciękiego styropianu żeby nie trzeszczało :)

a i nic nie wierciłem wszystko trzyma sie sztywno dzięki temu że sie trzyma na bokach i przez siedzenia bo przycisnieta jest zabudowa i nic nawet nie drgnie ;D

u mnie tak to wygląda
Obrazek
Obrazek
PabloSBT
Members

Postprzez sweetboy90 » 10 sie 2010, o 22:28

sweetboy90
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony