Witam wszystkich szczesliwych posiadaczy golfikow.Sam niedawno kupilem golfika 1.8 i jestem BAAARDZO zadowolony z niego.Nie sadzilem ze to tak dobre autko.Ale do rzeczy...Mma pytanko w sprawie felg,otoz mam zalozone pietnastki na oponach 205/15/50i mam na oku felfi keskin o srednicy 16.Felgi sa super ale czy na nasze drogi jest sens zakladania takich felg?Mma do was prosbe,czy moglibyscie rzucic mi swoje propozycje jakis felg?Pozdrawiam,dziekuje z gory za odpowiedz i niech moc GOLFA trwa wiecznie
jezeli chcesz 16 to opnka cos kolo 195/50 albo 205/45 215/40 powinna byc ale najpierw bym sprawdzil czy felga ci wejdzie nie kupuj z malym et bo ci na pewno bedzie obcierac. koledzy ci jeszcze pewnie napisza jakie maja. ja chetnie bym zalozyl nawet 17 ale wiem ze miesiac i do prostowania bym musial dac przez te dziory. mysle ze najpopularniejsze w golfie sa 205/45/16
Ja posiadam 16 215/40 i wygladaja bosko i ta szerokosc nic mi nietrze jest oki jedyny mankament to polskie dziurki ktore czuc i to nawet czasem przesadnie ale cos za cos zreszta juz sie przyzwyczailem
oizo - masz racje ja mam letnie 195/50 /15 to po koleinach trzeba uważać bo jeżdzi sie jak bolidem a zimówki mam 195/55/15 i na tych jeżdzi mi sie lepiej no ale nie będę jeżdził na zimowych latem hehe
ja mam letnie 195/50/15 i przydalaby sie gleba, a na zime mam 185/60/14 stalowe - szkoda alusow ale jesli chodzi o letnie to mysle ze jak juz wyjezdze tamte opony to zapodam z wiekszym profilem 195/55/15 - zawsze to wiecej komfortu - chociaz nie narzekam na te, choc po koleinach czasem mi autko buja
Ja wam powiem tak, ja u siebie mam oponki 205/45/R16 i super sie prezentuje, nic nie trze, nic nie tyka, wydaje mi sie te to jest najlepsze rozwiazanie jakie jest mozliwe.
witam mam golfa mk3 z silnikiem 1400 i chcialbym zalozyc do niego alumki 16 i nie wiem czy wejda bez przerabiania. Aktualnie mam zalozone 195/50 15. Pomocy.
cze. mam takie pytanko: czy w obnizonym zawieszeniu(chodzi mi o przod) np. -80 kielich amortyzatora jest nizej w stosunku do standardowego, czy cala obnizenie polega na krutszych sprezynach i skruconym skoku amor.. bo kupilem taki komplet na e-bay w niemczech i jest on nizej przez co nie mieszcza sie wieksze kola. mogli mi wyslac zle?????????? dzieki.