nowe kola nowy problem czyli o co chodzi?

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez Nowal » 5 kwi 2010, o 09:23

shadow051 napisał(a):zmieniłem na 185/55 r 16 .

Troche za duze jak na R16 Ja mam 185/55 ale 15 i mniej wiecej sie pokrywaja z ori. Pewnie licznik ci duzo przeklamuje. Słyszalem od goscia ze dobrze jest ustawic od nowa zbieżność na szerokich oponach, to duzo poprawia. Na dniach tak zrobie i zobaczyny co bedzie
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez b-bobo » 6 kwi 2010, o 17:19

Witam.ja mam 215/40 R16 i wcale licznik nie przeklamuje jak dobierzesz odpowiedni rozmiar do orginalnych felg to musi byc dobrze :mrgreen: .Panowie albo chcecie by wasze autko fajowo wyglądało albo macie go po to by z całą rodzinka jezdzić do kościółka-bo jak to drugie to dajcie sobie spokuj z szerokimi alusami i obniżaniem zawieszenia :hyhy:
b-bobo
Czytacz

Postprzez ptaszek87 » 6 kwi 2010, o 17:59

czyli warto zrobic zbieznosc na nowych kolach?a takie pytanie: czy na takich kolach szybciej siadaja łozyska czy nie?

przy malych predkosciach nie ma drgan na kierownicy wiec wyzabkowane nie sa
ptaszek87
Czytacz

Postprzez b-bobo » 6 kwi 2010, o 18:24

ja jak 4-lata temu jak go kupilem wymienilem lożysk z tylu(kupilem zwykolce za 25zeta) to do dzis na nich smigam i nic jeszcze ni chuczy :ok: .Tarcze i klocki hamulcowe szybciej leca to na pewno :zakrecony: .Drgania w kierownicy sa,na nierownosciach trza uwazac,i mchuczy tez(lecz nie tylko od opon to zalezy ale takze od asfaltu :hyhy: ) na jednym asfalcie chucza a na innym jest ok. :super:
b-bobo
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Felgi i opony