Obrobione śruby do kół - pomoc

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez Tapi » 25 maja 2010, o 13:35

Witam
Mam można powiedzieć spory problem.
Nie mogę odkręcić śruby od koła odkręcą się 3 śruby a 4 śruba się obrobiła i mam spory problem bo klucz 17 się całkiem kręci wokół niej a nasadka 16 nie pasuje bo jest za mała by wejść na śrubę co zrobić?
Tapi
Czytacz

Postprzez kamyk212121 » 25 maja 2010, o 19:03

he witaj ja mam taki sam problem tez mi sie jedna obtegociła:) he ja planuje zrobic tak kupic wiertło dobrac rozmiar wczesniej rozwiercic łepek szpili wiertarka zebrać go odkrecic pozostałe szpilki i zdjac kolo potem to juz jakos odkrece za gwint żabą czy cos bo bedzie wystawał włoze nowa szpilke i jazda tak chyba bedzie najprosciej ale niech wypowiedza sie m inni moze cos poradza nam innego:)
kamyk212121
Badacz tematu

Postprzez golfik60 » 25 maja 2010, o 19:50

jezeli to sa stalowki gdzie łeb szpilki jest łątwo dostepny to ja bym proponowal aby przyspawać jakis solidny pręt do szpilki tak aby zrobic dzwignię moze uda sie odkrecic a jesli chodzi o rozwiercanie to ja bym uważał bo moze byc trudo złapać żabką za sam gwint
golfik60
Badacz tematu

Postprzez kamyk212121 » 25 maja 2010, o 20:11

ja mam alusa i to wiesz ta szpilka siedzi głeboko wiec elektroda nie podejde chodz i tak myslałem:) a wiesz za gwint sie odkreci poleje sie odrdzewiaczem i płynem hamulcowym to pojdzie poza tym mysle ze lepek dociaga alusa do siebie i tam jest najwieksze tarcie wiec jak to odetne to pozostanie gwint powinien lekko pujsc:) kiedys wiercono dziurke w spilce na wylot małym wiertłem ale to wtedy gdy była dobra głowka mozna było kluczem odkecic likwidowano w ten sposob naprezenia:) i zawsze puszczałY:)
kamyk212121
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony