kolego po co ci 4 używane opony skoro możesz założyć tylko 2 szt w tym przypadku oczywiście bo jedna opona ma inny bieżnik,a na jednej osi muszą być opony o tym samym bieżniku!!kupowanie używanych opon niesie za sobą duże niebezpieczeństwo,nie wiesz czy opona ma guza,czy nie jest pęknięta,nowe 14 nie są aż takie drogie bezpieczeństwo na drodze moim zdaniem jest najważniejsze-wybór pozostawiam tobie
"nie drogie? jak patrzalem to dosyc duze ceny sa..."
Ja was ludziska nie pojmuję. Chyba bezpieczeństwo jest ważniejsze! Kupujesz zajefajne alu i wsadzasz łyse kopyta? Przecież nie muszą to być "markowe" i przereklamowane Michelin, Fulda czy inne opony spod znaku MARKA a produkowane u Ruskich czy na Tajwanie. Ja posiadam opny PointS Summerstar. Opony niemieckie. Opony wręcz wyśmienite. Wspaniale trzymają się drogi w deszczu jak i na suchym asfalcie. Śmiało możesz wchodzić w zakręty z prędkością 110 km/h. Śmietnie odprowadzają wodę. Próbowałem je w ulewe. Cena za sztukę to tylko 165 zł. Ale warto było. I wole te niż przereklamowane kapcie innych marek
popieram całkowicie kolegów !!! lepiej kupic nówki niz jakies uzywki sciagane np z niemiec pomimo niezłego bieznika to h.. wie co przeszły i czy niewalnie przy np 100 --ja kupiłem sobie oponki king star po 230 zł za sztuke z kozackim bieznikiem do szybkiej i agresywnej jazdy a co najwazniejsze"" nówki"" i wole je niz np uzywane micheliny czy pirelki --kiedys tez kupowałem uzywki dobrych firm ale niewarto bo nawet w testach czesto opony mniej znznych firm i tansze sa lepsze od firmówek i drogich a placi sie tylko za nazwe---------------pozdrawiam
a ja jestem za uzywkami wole kupic opone np toyo czy Michlena Uzywke czy jakiejś firmy nowej krzak kiedyś sie przewizłem na takiej nówce oponie nieznanej firmy i to był ostatni raz teraz kupuje tylko uzywke dobrej firmy
czemu caly czas piszecie o uzywkach ? wolicie kupic np uzywane toyo za 400 niz poczekac chwile i dac 600 za nowki ? nigdy sie nie ma pewnosci w jaki sposob byly urzytkowane opony wiec po co ryzykowac... chyba przede wszystkim chodzi o bezpieczenstwo
to po co kupować uzywane samochody też zagrazają zyciu i tym podobne juz nie przesadzajmy ze uzywane opony sa złe i odrazu ma się stać na nich coś złego
jak kupujesz uzywany samochód to zawsze mozesz go sprawdzic --- a opona moze byc zajechana jak piety taliba tylko zrobiona nalewka i wygladac całkiem spoko tylko a guma tzn scianki boczne wzmocnienia na boku mogą byc w okropnym stanie i puscic np podczas wyprzedzania lub gwałtownego hamowania --na zyciu i zdrowiu sie nie oszczedza---a opony uzywane oferowane są czesto z rozbitych aut po ciezkich wypadkach lub u srodku sa sparciałe a dla niepoznaki jest nalana cienka warstwa gumy!!!
[ Dodano: 2008-05-06, 14:59 ] to tak jak by pujsc na szrot i kupic uzywane klocki hamulcowe albo amortyzatory --są pewne zeczy w aucie które powinny być nowe