Opony letnie

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez pawel601 » 16 mar 2009, o 14:52

Z resztą.. Jak ktoś jest rozsądny to najpierw zadzwoni i zapyta o opony a nie kupi a później płacz bo miały byc nowe a lezaki 3 letnie.

Dzwonisz pytasz .. dostajesz odpowiedz opony przychodza lezaki a miały nie byc negatyw sprawa na allegro, Sprawa na policje i do biura obrony spraw konsumenta. Oni lubia sprawy na allegro.

Kupił leżaki bo pewnie było okazyjnie 5zł taniej :)

troche wiedzy wystarczy. a Nie krytyka :)
pawel601
Badacz tematu

Postprzez Aleksander1978 » 17 mar 2009, o 12:37

Witam,
Ja załozyłem do autka KORMORAN RUNPRO B, kierunkowe 185/60 R 14 82H, Opony przetrwały zimę ... nawet na śniegu dało się jechać (miałem zimowki ale ze wzgledu na słabe zimy się zleżały i trzeba było wyrzucić)... dalej sprawują się dobrze, cena była śmieszna 128PLN/szt (nowa z gwarancją) wysyłka gratis + montaż na alufelgi teraz pora na kupno zimowych (tez wybiorę kormoran-a)
Bo latem będą na zimówki promocje :)
Pozdrawiam.
Aleksander1978
Berbeć

Postprzez wyder » 4 kwi 2009, o 22:43

Witam!

W niektórych wypadkach ciężko sugerować się testami ze względu na ich nie wielką ilość , oczywiste jest ,że ADAC testuje tylko opony popularne wśród kierowców, pozatym wybierając opony należy sugerować się też ich przeznaczeniem. Po prostu zależy po czym się jeździ. Ja właśnie przesiadłem się na opony Toyo PXCF1 , popularna wśród innych forumowiczów opona TOYO T1R nie przekonała mnie swoim bieżnikiem. Rozumiem ,że na suchym asfalcie powinna sprawować się idealnie natomiast co do mokrych powierzchni nie byłbym taki pewien ( jeżeli się nie mylę to chyba moje słowa potwierdzają jakieś strarsze testy ADACA-a) Narazie z opon które zakupiłem jestem zadowolony a 200 zł za sztukę to nie wcale tak dużo, jeszcze czeka je test na jakiejś mokrej nawierzchni. Według mnie pakowanie się w tanie opony jest dla ludzi którzy A) nie mają kasy, B) mało jeżdzą C) jeżdżą dużo i wolno. W innym wypadku to robienie krzywdy samemu sobie. Zimówki z powodów A mam nie najwyższych lotów i nieraz to dotkliwie odczułem.... Przy wyborze kierujcie się więc swoim bezpieczeństwem i przeglądem warunków w jakich częściej jeździcie (autostrada, miasto, klepane ulice itd. )
wyder
Czytacz

Opony letnie

Postprzez Jumper » 12 maja 2009, o 22:04

Jakie sa najlepsze opony cena/jakosc?

Rozmiar to 185/60/R14

I najlepiej gdzie kupic?
allegro? oponeo.pl? opony.pl ? moze inny serwis?
Jumper
Czytacz

Postprzez SIENIU » 12 maja 2009, o 23:19

Ja śmigałem w tamtym roku na BARUM BRAVURIS i oponki jak za tą cenę to nawet mogą być http://moto.allegro.pl/item627045979_opona_letnia_185_60r14_barum_bravuris_promocja.html
SIENIU
Czytacz

Postprzez adam204 » 14 maja 2009, o 11:18

SIENIU, no i powiedz mi mniej więcej ile ci się zużyło bieżnika i przez sezon

Jumper, co do opon to trzeba poskakać trochę po portalach z oponami i poczytać opinie a prawda jest taka że co użytkownik to inna opinia
adam204

Postprzez Jacol » 14 maja 2009, o 15:41

Lepiej dolozyc 30zl i miec swietna opone Uniroyal RainExpert lub Fulde Carat Progresso z przesylka gratis nawet przy jednej sztuce. Jezdze na Barumach w pracy sluzbowka, kupowane byly nowe i sa slabe, zwlaszcza na mokrym.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez SIENIU » 15 maja 2009, o 00:29

adam204, zostało około 5mm bieżnika raczej szybko się zużywają ale jak ktoś mało jeździ to w sam raz ale radził bym kupić jakieś używki w dobrym stanie i dobrej firmy
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ będę bardzo zadowolony
SIENIU
Czytacz

Poprzednia strona

- - - https://centermedia.pl/wymiana-opon-a-trwalosc-samochodu-jak-dbac-o-swoje-kola/ - https://www.misterwhat.pl/company/1101005-wulkanizacja-krzysztof-niemczyk-rymanow

Powrót do Felgi i opony