przez wyder » 4 kwi 2009, o 22:43
Witam!
W niektórych wypadkach ciężko sugerować się testami ze względu na ich nie wielką ilość , oczywiste jest ,że ADAC testuje tylko opony popularne wśród kierowców, pozatym wybierając opony należy sugerować się też ich przeznaczeniem. Po prostu zależy po czym się jeździ. Ja właśnie przesiadłem się na opony Toyo PXCF1 , popularna wśród innych forumowiczów opona TOYO T1R nie przekonała mnie swoim bieżnikiem. Rozumiem ,że na suchym asfalcie powinna sprawować się idealnie natomiast co do mokrych powierzchni nie byłbym taki pewien ( jeżeli się nie mylę to chyba moje słowa potwierdzają jakieś strarsze testy ADACA-a) Narazie z opon które zakupiłem jestem zadowolony a 200 zł za sztukę to nie wcale tak dużo, jeszcze czeka je test na jakiejś mokrej nawierzchni. Według mnie pakowanie się w tanie opony jest dla ludzi którzy A) nie mają kasy, B) mało jeżdzą C) jeżdżą dużo i wolno. W innym wypadku to robienie krzywdy samemu sobie. Zimówki z powodów A mam nie najwyższych lotów i nieraz to dotkliwie odczułem.... Przy wyborze kierujcie się więc swoim bezpieczeństwem i przeglądem warunków w jakich częściej jeździcie (autostrada, miasto, klepane ulice itd. )