Opony zimowe

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez puma » 12 gru 2012, o 00:57

OPIk ,,Powiedz to kierowcom wyscigowym w samochodach bez zadnej elektroniki i oponach wyscigowych za gruby hajs '' a czy ja napisałem coś o sportowych samochodach? Chcesz powiedzieć ,że nasze golfy to sportowe auta :super: :super: No bez przesady ;-) Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. Pozdrawiam
puma i wszystko jasne;)
puma
Badacz tematu

Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Opik » 12 gru 2012, o 23:01

puma napisał(a):OPIk ,,Powiedz to kierowcom wyscigowym w samochodach bez zadnej elektroniki i oponach wyscigowych za gruby hajs '' a czy ja napisałem coś o sportowych samochodach? Chcesz powiedzieć ,że nasze golfy to sportowe auta :super: :super: No bez przesady ;-) Uważam ,że do normalnej jazdy opony niższej klasy wystarczą...Do sportowych aut ,sportowe opony prawda? O to mi chodzi. Jak ktoś ostro daje ,to wiadomo,że wtedy lepiej jak jeździ na lepszych oponkach. Tylko o to mi chodziło. Pozdrawiam

wiem o co Ci chodziło, nie twierdzę że Golf to sportowy samochód, tylko napisałeś że elektronika nadrobi to co słabe opony zepsują. Tylko, że to nie jest prawda, z gówna bata nie ukręcisz jak to mawiają. Elektronika może pomóc, ale fizyki nie oszukasz, jak opona będzie miała przyczepność kostki chodnikowej to i 30 najwymyślniejszych systemów nic nie da :)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez puma » 13 gru 2012, o 12:25

No tak zgadzam się. Tylko ja dalej nie widzę sensu kupować jakiś mega wypasionych opon do golfa. Skoro opony ze średniej półki moim zdaniem zdecydowanie będą ok. Powiem tak wolę nową opone klasy średniej niż używaną paroletnią lepszej firmy. Jednak to wszystko zależy od stylu jazdy. Jak ktoś daje po garach ,to wiadomo ,albo nerwowo prowadzi ,to wiadomo ,że klasa opon jest ważna. Także to nie jest tak że się z Tobą nie zgadzam. Pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2012-12-13, 11:27 ]
A co to elektroniki to fakt. Uważam ,że słabemu kierowcy nawet 10-tki systemów nie pomoże.
puma i wszystko jasne;)
puma
Badacz tematu

Postprzez marcinkazimierz » 15 gru 2012, o 10:07

po 1 opony zimowe to podstawa. szczegolnie przy napedzie na 1 os
po 2 lepiej nowe tansze niz uzywane lepszej firmy. guma twardnieje a w zimowkach wazne zeby miec miekka gume
po 3 idelane rozwiazanie to nowe opony dobrej firmy ale np w kopnym sniegu najlepiej sprawują sie nalewki. jak ktos jedzi 1000 2 tys km mc niema sensu wsadzać super

czyli ogolnie w zaleznosci ile kto jezdzi i jaki ma budżet dobiera sobie opony
marcinkazimierz
Gaduła

Postprzez puma » 15 gru 2012, o 10:14

Słyszałem właśnie o tym,że nalewki są coraz lepsze i to już nie to samo co 20 lat :-> Jednak ja już zamówiłem nowe oponki. Dębica Frigo 2 185. W zupełności mi wystarczą
puma i wszystko jasne;)
puma
Badacz tematu

Postprzez Opik » 15 gru 2012, o 15:54

Opik
Members

Postprzez puma » 15 gru 2012, o 21:46

Opik dzięki ,ale już to widziałem. Myślałem że będziesz odradzał kupno nalewek ,a tu proszę ;-) Ja już czekam na swoje Dębice. Dzięki wszystkim za pomoc
puma i wszystko jasne;)
puma
Badacz tematu

Postprzez Opik » 15 gru 2012, o 21:51

Odradzam całym sobą i dlatego wrzuciłem ten filmik - żeby "zakochani" w nalewkach zobaczyli jak się je robi ;)
Opik
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Felgi i opony