PCD Adapter 4x100 => 5x100

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez torens » 26 lut 2009, o 20:24

I następna zmiana doszły (Alu) choć musiałem zmienić trochę bo org. miałem 4 śruby a te felgi były na 5 śrub Obrazek

Obrazek

Teraz już jest OK

Obrazek
torens

Postprzez crakersiak » 26 lut 2009, o 20:56

yo gdzie to kupiles i ile dales pzdr
crakersiak
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 26 lut 2009, o 21:01

A felga nie wystaje poza błotnik? :zdziwko:
marcinkoz2910
Members

Postprzez torens » 27 lut 2009, o 00:53

FK - Automotive to jest produkt niemiecki
http://www.fkautomotive.com/
Ile dałem dużo zobacz sam
PCD adapter
torens

Postprzez pawelek03576 » 27 lut 2009, o 01:16

torens, pewnie nieźle zabuliłeś a ja w pracy takie coś za flaszke bym zrobił (niestety teraz na długim chorobowym)
pawelek03576
Gaduła

Postprzez lackas » 27 lut 2009, o 14:25

pawelek03576 dokładnie,też mam dojście do wykonania adapterów tylko potrzebny by był jakiś rysunek techniczny lub przynajmniej wszystkie dokladne wymiary.No i przy okazji tego tematu prośba czy ktoś może je zna lub może stworzyć wspomniany rysunek i podac jakieś parametry stali,czy ma być później hartowana i tak dalej.Pewnie nie jednemu adaptery by się przydały,a wystarczą tylko dobre chęci.Czekam na opinie czy ktoś z was miał z nimi do czynienia i jak ''samoróbki'' sprawują się w praktyce,czy ich masa nie wpływa jakoś niekorzystnie na własności jezdne.Jeśli ma ktoś jakieś wiadomości lub też doświadczenia chętnie wysłucham.
lackas
Members

Postprzez torens » 27 lut 2009, o 18:23

Co do kosztów to jak dla mnie spoko 150₤

Co do wykonania samemu to ...
Jak cos sie stanie odpowiedzialność spada na tego co to zrobił wiec wole stanowczo kupić i mieć test i pewność a co zatem daje możliwość bezproblemowego przejścia przeglądu itd...

Różne opinie sa na ten temat.

Wymiary sa dostępne na stronach www wiec łatwo znaleźć ale postaram sie jeszcze dzisiaj podac stronę do rysunku technicznego.

PCD adapter który ja mam jest wykonany z aluminium.
torens

Postprzez pawelek03576 » 27 lut 2009, o 18:34

torens, ja bym sie nie cieszył że jest on zrobiony z aluminum bo jak wiadomo stal ma większą wytrzymałość ale niestety waży więcej
pawelek03576
Gaduła

Postprzez lackas » 27 lut 2009, o 18:48

No i właśnie czy ta waga jakoś wpływa na właściwości...wpływa napewno ale czy czasami nie destrukcyjnie,wiem,że ktoś wykonuje adaptery lecz nie z tego forum i ludzie podobno chwalą,chyba trzeba sprawdzić osobiście,a na stronke czy też rysunek czekam
lackas
Members

Postprzez Dapcio » 27 lut 2009, o 22:28

wydaje mi sie ze te adaptery sa robione na zasadzie dystansow tylko otwory na sruby sa w innych miejscach.. te adaptery kolegi nie sa chyba cale z aluminium one najprawdopodobniej wtapiana maja jakas domieszke ze stali w otworach bo jakby cale gwinty z aluminium byly to bys je zrywal przy dokrecaniu kola recznie.. wydaje mi sie ze jezeli otwory na sruby beda rozmieszczone rownomiernie to adapter taki powinien byc dobrze wywazony i nie powinien wprowadzac jakis tam drgan czy cos takiego.. przy dystansach 20mm szerokosci sruby normalnie sie wkrecaja w dystans i trzymaja kolo zatem adaptery nie powinny byc wezsze niz 20mm (chociaz moge sie mylic bo nie wiem ile sruba sie wkreca w piaste czy dystans).... na przod jak dorzucimy w golfach 20mm dystans a najwieksze et felgi zeby rantow nie klepac to 27.. to musimy szukac felg z et 47..?? zeby nam nie wystawalo.. a i wiadomo kolo bardziej wystaje to i bardziej sie lozyska mecza.. i mowisz 150 funtow za 4szt?? oplacalo Ci sie to?? szczerze mowiac tez sie zastanawialem nad czyms takim ale za taka cene to sobie felgi zmienie.. pytanie poza konkursem.. torens skad masz taki fajny rysuneczek golfika.. awatar czy jakos to sie tak nazywa ta karykaturke??
Dapcio
Czytacz

- - -

Powrót do Felgi i opony