pierścień dystansowy

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

pierścień dystansowy

Postprzez Dymu » 6 maja 2010, o 18:36

witam, dostałem właśnie felgi, do nich oczywiście pierścienie, ale pierścień nie wchodzi mi w felgę... 57,1 fi 73 czy nie powinien być jakiś minimalnie mniejszy przekrój? w ogóle pierścienie są niezbędne, bo jak się dobrze przyjrzałem to nawet jeśli by wszedł w felgę to praktycznie nic by się nie zmieniło...
Dymu
Czytacz

pierścień dystansowy

Postprzez Goral1985 » 6 maja 2010, o 19:52

Oj sa potrzebne!! Poczytaj na necie dlaczego ;-) Oczywiscie sa potrzebne tylko wtedy jak srednica w feldze jest wieksza niz piasta samochodu :-)
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez kluz4 » 6 maja 2010, o 20:37

PierScienie samocentrujące są potrzebne ale tylk wtedy gdy średnica twojej felgi przekracza 57 mm (zmierzyć sówmiarką z uciętym głębokościomierzem). Jeśli fela jest większa a ich nie dasz poczujesz to na kierownicy i mogą polużniać się śruby. Jeśli pierścien nie wchodzi ci na fele to nie jest od MK 3 :cisza:
kluz4
Badacz tematu

Postprzez Dymu » 8 maja 2010, o 01:21

przymierzyłem felgę i na oko widać o co biega... niestety koleś mi sprzedał do felg takie pierścienie, że nie wchodziły do felgi, na szczęście dokupiłem już na miejscu pierścienie i już fele założone;
dzięki za pomoc;>
Dymu
Czytacz

Postprzez Procent » 8 maja 2010, o 16:38

Bez pierścieni to nie jazda. Pamiętam jak tak jeździłem i po 300 km śruby mi się poluźniły a na dołach to mi kierę z rąk wyrywało. Przestrzegam przed tym i namawiam do kupna pierścieni centrujących jeżeli otwór piasty jest większy niż sama piasta. Za 30 zł jest zestaw i miżecie nawet sobie uratować życie. Pozdrawiam
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Felgi i opony