Moderator: Moderator
Procent napisał(a):No ja chcę zrobić właśnie rant na lustro. Tak jak jest fotka powyżej. Więc jaka pasta w końcu, a jak coś to może używać dwóch?? Która pierwsa i która na koniec do lustereczka??
Procent napisał(a):OK. Ale chodzi mi o to żeby ori farba zeszła i był totalny połysk i lustereczko. Ma być naprawdę konkret
ja jechałem dalej, czyli 2000 i 2500. A zaczynałem od środka do ściągania lakierów REM-LAK, potem jak lakier bezbarwny na feldze zrobił się jak kisiel to go usunąłem i zaczynałem od papieru 600, 1000, 1500, 2000, 2500. Gdzie były ślady od krawężników to jechałem papierem 320.barteKKK03 napisał(a):Jak felga będzie już przygotowana, czyli pozbawiona wżerów, rys, otarć i innych syfów zaczynamy szlifować felgę papierami na mokro. Zależy od jakiego na sucho się zaczyna, ale mniej więcej tak: 240, 360, 500, 800, 1000, 1200, 1500 i jak masz chęci to i wyżej.
nie dziwię się Tobie, jakbym miał takie felgi też bym ich nie polerował. Dobrze ma ten, kto ma same ranty, wtedy wygodna szybka robota z polerką.Procent napisał(a):Nie będzie polerki. Nie ma sensu potem całymi dnami siedzieć nad felgami żeby wyglądały. Piaskowanie i malowanie proszkowe jak coś. Tyle
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości