Polerowanie 17 - stek

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Polerowanie 17 - stek

Postprzez siemo012 » 8 sie 2011, o 14:07

Witam panowie koledzy. Mam tutaj takie oto felgi które chce spolerować. Już kiedyś polerowałem inne felgi i wyszło znakomicie. Mam takie pytanie jak myślicie czy ten stop z którego są zrobione jest podatny na polerowanie? Są tu na pewno osoby lepiej doświadczone ode mnie i może ktoś coś mógłby mi podpowiedzieć? Gdyż nie chce ich zepsuć. Jeszcze tak tragicznie nie wyglądają, ale gdyby polerka wyszła w miare dobrze efekt tych felg byłby powalający. A no i pytanie czy ta powłoka do zdarcia jest gruba? Czym najlepiej ją potraktować zeby przygotować do tarcia papierem?
pozdrawiam forumowiczów ;)

załączam foto
http://www.megaupload.com/?d=3KBRNHTF
siemo012
Czytacz

Polerowanie 17 - stek

Re: Polerowanie 17 - stek

Postprzez Radi » 8 sie 2011, o 20:57

siemo012 napisał(a):załączam foto

plik niedostępny
Radi
Members

Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 8 sie 2011, o 21:36

Radi mk3 napisał(a):
siemo012 napisał(a):załączam foto

plik niedostępny

nastpępnym razem proszę o wrzucenie fot na hosting który zajmuje się tym a nie megaupload..

Obrazek
killah

Postprzez Radi » 8 sie 2011, o 21:45

siemo012 napisał(a):Witam panowie koledzy. Mam tutaj takie oto felgi które chce spolerować. Już kiedyś polerowałem inne felgi i wyszło znakomicie. Mam takie pytanie jak myślicie czy ten stop z którego są zrobione jest podatny na polerowanie? Są tu na pewno osoby lepiej doświadczone ode mnie i może ktoś coś mógłby mi podpowiedzieć? Gdyż nie chce ich zepsuć. Jeszcze tak tragicznie nie wyglądają, ale gdyby polerka wyszła w miare dobrze efekt tych felg byłby powalający. A no i pytanie czy ta powłoka do zdarcia jest gruba? Czym najlepiej ją potraktować zeby przygotować do tarcia papierem?
pozdrawiam forumowiczów ;)

pierwsza sprawa troszke nie kumam polerowałeś już fele a pytasz sie o podstawowe rzeczy

druga sprawa nie wierze że ktos po zdjęciu stwierdzi czy stop jest podatny na polerowanie czy nie

trzecia sprawa jesli lakier jest orginalny to luz bierzesz jakąś chemie typu striper, scansol itp i jedziesz gorzej jak były malowane nigdy nie wiadomo co jest pod spodem (np szpachla na bardzo głębokich rysach itp troszke poleruje i niejedno widziałem)
Radi
Members

Postprzez pawel1990 » 8 sie 2011, o 22:10

Ja pare kompletów mam za sobą i nie jestem w stanie powiedzieć czy dobrze wyjdzie. Druga sprawa jest taka że nie każdy stop lubi daną paste, np jedne zrobisz lepiej autosolem a drugą automaxem. Sprawdź na kawałku z drugiej strony tam gdzie dają ciężarki czy wyjdzie lusterko. Innego sposobu nie widze. A tak jak napisał Radi to co możesz znaleźć pod lakierem to inna sprawa ;-)
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT --> moj-golf/moje-gt-t21191.html

Byłe MK3 VR6 --> moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html

Byłe MK3 GTI --> moj-golf/zielone-gti-t54087.html

Obecny B5 kombi --> inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
pawel1990
Members

Postprzez siemo012 » 9 sie 2011, o 17:32

Sory za to zdjęcie. Coś mi się przymulił i nie mogłem uploadować. Macie racje. Różnie może być. Najgorzej boję sie czy nie będzie ciemniec. Ale dzięki za info ;) pozdrawiam
siemo012
Czytacz

Postprzez Radi » 9 sie 2011, o 20:14

co ma ciemnieć? chyba raczej rozjasniac bo jak polerka zachodzi to stopniowo robi sie mgiełka a dalej to juz chyba wiadomo
Radi
Members

Postprzez RAQnio_V » 9 sie 2011, o 21:44

Radi mk3 napisał(a):co ma ciemnieć?

jak jest źle wyszlifowana felga i będziesz ją polerował ręcznie jakąś kijową pastą to aluminium zacznie robić się ciemne i matowe.
dlatego najlepiej szlifować papierami wodnymi i kończyć na gramaturze 2000-2500, bo wtedy nie przegrzewamy alu i uzyskujemy gładką powierzchnię. Potem tylko polerka i mamy lustro. Słyszałem też o filcach, glinkach i innych rozwiązaniach, ale nie miałem okazji próbować...

siemo012, dołączam się do wypowiedzi poprzedników. Ciężko coś powiedzieć na temat tych felg.
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
RAQnio_V
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony