witam mam pytanei czy mozna jezdzic na 3 srubaw mocujacych kolo z tylu obkrecila mi sie nakretka:(:(:( a raczejsruba...prosze o pomoc...czy cos sie stanie jak bede jezdzil na 3 z tylu po prawej stornie
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale koledze bardziej chodzi o to że przekręcił gwint w piaście bo chyba nie żałuje kilku groszy na głupią śrubę (przynajmniej mam taką nadzieje) Wszystkie śruby to podstawa chyba nie chcesz żeby cię koło wyprzedziło na zakręcie
Jeśli nie chcesz zrobić jak ci poleca tsubasa1982, to proponuje zakupić odrazu 2 nowe bębny (chyba że masz dobre) pamiętaj hamulce w aucie to podstawa można je porównać do paliwa jak nie masz to nie jedziesz .!
Po przyspawaniu kawałka pręta ( w celu wykręcenia nim resztek śruby - jak Koledzy radzą) proponuję pokropić resztkę tej śruby płynem hamulcowym i kilka minut odczekać - powinno łatwiej puścić, tym bardziej, że nie jest ona już obciążona trzymaniem felgi.
mi tez kiedys sruba pekla i gwint zostal w srodku... jezdzilem po serwisach i sie pytalem czy ktos sie podejmnie ale nie bylo chetnych wiec sam to zrobilem... wzialem wiertarke, nacialem pozostalosc po srubie tak zeby srubokret mial sie o co zatrzepic i po prostu wykrecilem a poszlo latwiej niz myslalem