Pomocy Kupiłem felgi ale nie pasuja

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez Repsol » 1 gru 2009, o 19:21

Muscl, jeśli różnica w otworach jest tak minimalna jak na początku pisał luki34, to spokojnie mozesz to zeszlifować lub spiłować.
Przy takiej róznicy nic złego się nie stanie ani z felgą ani z własnościami jezdnymi.

Co do toczenia to sprawa wygląda tak, że na pierwszej lepszej tokarce żaden tokarz Ci tego napewno nie zrobi bo felga nie zmieści się (jeszcze tym bardziej razem z oponą) pomiędzy wrzeciono a sanie. Potrzebna będzie tokarka o dużej średnicy toczenia. To może spowodować wzrost ceny za usługę.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez gluszek » 1 gru 2009, o 21:03

Też miałem identyczny problem kiedyś ;-) Najpierw zacząłem piłować pilnikiem okrągłym, potem kamienień na wiertarce i nawet szło, ale w końcu zawiozłem na tokarkę do zakładu i 4 felgi zrobił mi za 20zł... Elegancko, równo mi spiłował i pasowały idealnie ;-) Jeśli masz dostęp do jakiegoś gościa z tokarzem to od razu jedź, a jeśli nie to pilnikiem pójdzie, ale trzeba mieć cierpliwość ;-)
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Felgi i opony