Pomysł na koło

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Pomysł na koło

Postprzez Joker » 22 cze 2012, o 23:12

Siemka :-) kupiłem kiedyś zjechane 16'' 7.5j wziąlem się za ogarnianie ich i robilem to w ten sposób :-)
1-szlifowanie do podkladu papierem 100
2-szlifowanie tego co zostało papierami 240 a potem 600
3podklad i znowu 600
4 kolor
Nie wyszło źle ryski jakieś widocze z odległosci 10cm, możliwie było, miałem sprzedać koledze ale jednak je zaaplikuje w mk3 sobie ;-) tylko że kot zrobił sobie kiedyś z jednej legowisko, druga ma jakieś skazy, trzecia ok :-?
Teraz chce je zrobić porządnie i mam pytanko do kogoś kto dobrze ogarnia temat.
Mogę zrobić tak;/
Ściagam lakier do golego alu scansolem
Jade to papierkami tylko jakimi?
kłade podkład epoksydowy dla lepszej przyczepności
matowie to
daje bialy podklad i tak zostawiam
Pozdro i z góry dzięki ;-)

[ Dodano: 2012-06-23, 17:35 ]
źle to napisałem :-P troche. Chodzi mi o to czy mogę zrobić tak jak opisałem na dole postu, i konkretnie jakich papierków użyć jakiego podkładu itd :-)
Joker
Gaduła

Pomysł na koło

Postprzez czarus21 » 24 cze 2012, o 18:06

wystarczy jak je zmatujesz papierem 360 na sucho dasz podkład akrylowy wywal je na słonce żeby porządnie wyschły zmatuj papierem 800 nie żałuj wody ale tez bez przesady bo każda drobinka pod papierem przyczyni się do tego ze pomalowaniu możesz mieć rysy można było by je zmatować i pomalować jeszcze raz ale istnieje ryzyko ze stara powłoka morze się marszczyć dając podkład odizolujesz to po zmatowani odtłuść zmywaczem silikonu daj kolor jaki chcesz mieć bazę kładzie się łatwo nie za grubo warstwy żeby nie porobić zacieków z lakierem jest już wyższa szkoła pierwsza warstwa cienka leciutki połysk czekasz aż warstwa zacznie się kleić czas zależne od temperatury 10 maks 15 minut miedzy warstwami osobiście maluje na 3 razy i jest świetny efekt jak będziesz miał jakieś pytania to pytaj
czarus21
Badacz tematu

Postprzez Joker » 25 cze 2012, o 11:46

Dzieki czarus21, punkcik już poleciał do ciebie :ok:
Joker
Gaduła

Postprzez czarus21 » 25 cze 2012, o 17:50

nie ma za co jak by co to pytaj
czarus21
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony