Szacuneczek!!!
Bylem dzisiaj u kapciarza zmienic opony z przodu. i jak tam sprawdzal wage to stwierdzil ze felgi sa krzywe jedna nie bardzo, drugie mowil ze jajo, krzyknal za robote w wolnym czasie 70 zł. Tymczasem jak jezdze to jakos nie czuje zeby mi bilo w kierownice, etc?! czy to ma sens prostowac?? czy nic zlego sie nie stanie jak tak pochulam do zimy?? zima planuje polerowac fele to bym i je od razu wyprostowal
Pozdrawiam, dziekuje za odpowiedzi
to swoim bystrym okiem nie widzisz ze felga jest krzywa ,jedz sciagnij opone ,obró cja i zobacz czy faktycznie jest krzywa ,a 70 zł ,to jeszcze nie jest tak duzo.
majkel2424, a ta krzywa felga jest teraz na tyle czy na przodzie??
Bo jeśli dał ci ja na tył to nie bedziesz czuł ze jest krzywa, a na przodzie beda juz bicia na kierownicy.... co d oceny to za drogo u mnie 40zł to maks ale zalezy od krzywej felgi,a nie sadze zebyś miał tak bardzo ja skrzywioną
Nic ci sie nie stanie jak pojezdzisz do zimy....
felgi sa z przodu bo tam kapcie zmienialem. Co do bicia to w tym sek ze ja go nie czuje, puszczam kiere woz jedzie prosto a kierownica nie drży, 70 zł to za dwie felgi, jedna 40 bo "jajko" podobno, druga 30 zł. Szczerze mowie ze wolalbym to w zimie zrobic, bo wtedy bym je przy okazji wypolerowal
majkel2424, szczeże olej to albo jedz do innego zeby ci sprawdził czy faktycznie sa takie krzywe.... a jak za dwie 70 zł to dobra cena - nie doczytałem sie sorki.... Śmiało poczkeaj do zimy jak ci sie nic nie dzieje teraz to nie ma sensu kase tracic... a tak może byc ze tylko ten ludek widzi krzywizne a inny nie bedzie widział...
Pozdro
[ Dodano: 2009-07-06, 20:39 ] jednym słowem nie masz az takich krzywych zeby he prostować.... Koleś pewnie chciał zarobic.... Ja miałem ta kwalnieto fele ze prostowanie pomogło ale nie za duzo a kiera nadal biła tylko już mniej