pytanie co do szerokości opon

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez dadi321vw » 8 kwi 2011, o 14:28

Panowie jest dziwna sprawa kupiłem dwie opony i jedna okazała się wybulona więc musze dokupić jedną sztuke a kupic jedną to zawsze problem więc mam pytanie czy moge założyć na przód jedną opone 195/50r15 a druga 205/50r15 bierznik to samo opna tej samej firmy chodzi o to że normalnie się takich códów nie robi ale tak wyszło nie chce znowu walić kasy i chodzi o to czy autko będzię się normalnie prowadzić nie będzie sciągać przecież to nie wielka różnica.? ;-)
dadi321vw
Badacz tematu

Re: pytanie co do szerokości opon

Postprzez K@mil » 8 kwi 2011, o 14:56

dadi321vw napisał(a):Panowie jest dziwna sprawa kupiłem dwie opony i jedna okazała się wybulona więc musze dokupić jedną sztuke a kupic jedną to zawsze problem więc mam pytanie czy moge założyć na przód jedną opone 195/50r15 a druga 205/50r15 bierznik to samo opna tej samej firmy chodzi o to że normalnie się takich códów nie robi ale tak wyszło nie chce znowu walić kasy i chodzi o to czy autko będzię się normalnie prowadzić nie będzie sciągać przecież to nie wielka różnica.? ;-)

Takich rzeczy nie robi sie na jednej osi ;/ gdzie głowa, to tak jakbyś na jeden nodze założył but o swoim rozmiarze a na drugiej but o 2rozmiary wiekszy

Mozna zrobić tak na osiach przód, tył ze z przodu bedziesz miał 195 a z tylu oponki 205 ale nigdy na jeden osi...

Tak samo jest z bieznikiem opon zawsze taki sam na jeden osi !!

dadi321vw napisał(a):nie chce znowu walić kasy

to kup sobie rower tam opony sa tansze i sa 2szt.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez dadi321vw » 8 kwi 2011, o 19:06

Aha. :-o
dadi321vw
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony