speckom napisał(a):witam .
chce wymienić w gti z 5x100 na 4x100
mam ku temu klika powodów :
ma zime czy lato mam kilka nascie kół 4x100 w tym 2 pary 15-stek ori VW razem z oponami w bdb stanie
do gti mam tylko 1 komplet alusów .
czy potrzeba wymieniać wachacze i zwrotnice ze zwykłego golfa mk3 ? czy tylko tarcze, zwrotnice z abs i bedzie reszta pasować typu wachacze ,drążki kierownicze ? przeguby ?
sworzeń na pewno nie bedzie pasować bo jest pochylony to wiem i w razie czego mam nowe sworzenie od normalnego mk3.
z tyłu to wiem ,że od g60 tylne tarcze by mi pasowały i wtedy bede mial 4x100 ,ale najbardziej mnie przód interesuje.
może dla nie których to bedzie chore takie posuniecie ale ja wole 4x100.
wszystkie graty typu tarcze na 4x100 klocki zaciski wszystko mam oprucz zwrtotnic z abs. i tylnich tarcz tez nie mam 4x100 ale to sie to kupi.
Koelgo coś Ci dzwoni ale jeszcze nie wiesz w którym kościele. Polecam przeczytać ten temat:
http://www.golf3.pl/topics14/swap-z-4x1 ... t27539.htm
Wiadomo że Ciebie interesuje odwrotna zamiana ale dowiesz się tutaj wszystkiego. Wystarczy że doczytasz do końca tematu i zobaczysz co można zrobić by było 4x100. Ciebie musi interesować swap na hamulce GT bo zaciski i jarzma zostaną Twoje.
Jak już przeczytasz to zadawaj dalsze pytania.
///
Jak coś to ja jestem na etapie zmiany na 5x100 ale to dopiero na wiosnę więc mogę Ci odp sprzedać trochę gratów jeśli potrzebujesz. Akurat mam zawiechę GT 4x100