Witam. Mam od kilku miesięcy dylemat czy kupować aluski czy robic szeroka stal. Doszedlem do wniosku ze szeroka stal mi sie bardziej podoba i narazie robie przymiarki do tego. Nie znam sie zabardzo na tym dlatego mam kilka pytan.
1. O ile poszerzyc by wygladalo fajnie?
2. Jakie opony? Narazie mam na wykonczeniu zimowki wiec na wiosne musze kupic letnie juz, z racji tego iz sie nie znam to jakie? Kasy nie mam za duzo wiec wolalbym uzywane w dobrym stanie ktore by pasowaly do tej szerokiej stali..
3. Czy osoba ktora zajmuje sie poszerzaniem wypiaskuje mi i pomaluje rowniez? Czy to musze robic na wlasna reke? Jesli sam, to czy mam oddac wypiaskowane do poszerzenia czy dopiero pozniej?
4. Nie jestem pewny ale mam 14 cali chyba serduszka? Wystarczy, czy rozgladac sie za 15?
Planuje zakupic gwint i obnizyc autko na tyle by nie przeszkadzalo mi w normalnym uzytkowaniu.
5. Mniejwiecej ile zaplace za piaskowanie, malowanie, poszerzanie?
Slyszalem ze felgi mozna samemu pomalowac i wypiaskowac jednak czy efekt bedzie zadawalajacy?
Jesli moge prosic, to dodajcie jakies fotki golfa na szerokiej stali 14.
U mnie narazie wyglada to tak: (z tym ze jest coraz wiecej rdzy bo poprzedni wlasciciel popsikal je sprejem tylko gdy sprzedawal zeby wygladaly na nowe).
Aaa i jeszcze sobie przypomnialem. Musze jakos zabezpieczac podwozie jak wsadze gwint? I jakos jeszcze cos przerabiac czy po prostu zakladam gwint, kola i sie ciesze jazda?