uciekające powietrze z opony

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Postprzez pietrasiak2 » 29 sty 2013, o 19:15

ranty były czyszczone + szedł klej uszczelniający dlatego jestem już na to głupi. Pojadę jeszcze raz z tą oponą na wulkanizację póki nie założone na samochód.

Ja Ciebie rozumiem ale opona niedoszczelnia się na samym rancie :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez chomik » 29 sty 2013, o 19:24

guma uszczelniająca przykleja rant opony do felgi ;D także odpada opcja niedoczyszczonej opony , felgi itd :)
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez killah » 29 sty 2013, o 21:16

chomik napisał(a):Sami spece widzę ;) Jaka taśma , jaka mąka ..... XXI wiek mamy :)

Killah podstawowym procesem przy spawanej feldze stalowej jest uszczelnienie spawu klejem do szyb albo sylikonem syntetycznym obleć całe spawy z kazdej strony i masz pewnosc ze nic nie puszcza spawem

no właśnie ja miałem czyściutki spaw. Nic nie było kładzione. podejrzewam że na wszystkich 4 felgach jest tak. Jak mam położyć ten klej żeby było dobrze? Bo to chyba przyczyni się do tego że koło może być niewyważone ?

P.S. byłem właśnie sprawdzić oponę i jest prawie że twarda jak pozostałe. Widocznie ucieka baardzo powoli powietrze jak jest niezałożona na auto. Czy nieszczelny spaw tak się zachowuje? Chyba nie?
killah

Postprzez chomik » 29 sty 2013, o 22:49

ja w zeszłym sezonie mialem naciagniete opony w listopadzie , w kwietniu zeszło 0,2atm . czyli na 2,8 .... i zrobiłem 10 metrow i opona pusciła ...... ;) zakladaj na auto i sprawdz .
chomik
Fanatyk

Postprzez killah » 29 sty 2013, o 23:17

chomik napisał(a):ja w zeszłym sezonie mialem naciagniete opony w listopadzie , w kwietniu zeszło 0,2atm . czyli na 2,8 .... i zrobiłem 10 metrow i opona pusciła ...... ;) zakladaj na auto i sprawdz .

powiedz mi jak z tym klejem to ogarnąć żeby było dobrze :P
killah

Postprzez chomik » 29 sty 2013, o 23:26

na palucha sylikon i lecisz :)
chomik
Fanatyk

Postprzez Andrew » 30 sty 2013, o 09:50

no dobra to masz najprostrzy sposób
biezesz to nieszczesne kolo dowal ze 3,5 bara idziesz to łazienki wrzycasz do wanny oczywiscie z woda :-D i patrzysz gdzie leci potem robisz zdiecie i pokazujesz i wtedy mozna cos doradzic a sprawdzenie cie nic nie kosztuje... :-D
Andrew
Badacz tematu

Postprzez radomiak » 30 sty 2013, o 19:30

chomik napisał(a):Sami spece widzę ;) Jaka taśma , jaka mąka ..... XXI wiek mamy :)

a wraz z nastaniem XXI wieku zmienily sie prawa fizyki albo wlasciwosci maki :shock: ??? nic mi na ten temat nie wiadomo :-o . a mianem speców to nazwal bym gosci co po paredziesiat lat jezdza zawodowo i uwierz mi ze nie jednego sie mozna od nich nauczyc mimo ze mamy XXI mamy :-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
radomiak
Gaduła

Postprzez killah » 2 lut 2013, o 14:58

dzisiaj napompowałem oponę - uciekło więcej niż się spodziewałem ale kit z tym.

ucieka w 2 miejscach przy rancie. Po jednej i po 2giej stronie felgi. Zdejmę więc ją w przyszłym tyg na wulkanizacji i sam sobie ją doprowadzę do kultury.

Może powietrze ucieka jednak nie przez zardzewiały rant a przez oponę ale to się okaże. Ważne żeby rant doprowadzić do stanu igła bo oponę wstawię nową.
killah

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Felgi i opony