zaślepka łożyska ?

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

zaślepka łożyska ?

Postprzez przem_uc » 5 lut 2009, o 21:27

Witam, w tylnych felgach mam coś takiego jak na tej aukcji.
To coś lekko wystaje poza felgę i uniemożliwia założenie dekielka (który kupiłem za spore pieniądze - jak za kawałek plastiku)
Czy to jest konieczna cześć felgi czy łożyska czy też można ją zdemontować i założyć dekielki. A może to faktycznie jest zaślepka i tylko zasłania otwór.
A jeśli można ją zdemontować, to w jaki sposób?
Bardzo proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję :)
przem_uc
Badacz tematu

zaślepka łożyska ?

Postprzez rogal133 » 5 lut 2009, o 22:14

to jest zaslepka łożyska a nie jakis tylko dekielek i musi byc bo tam sa lozyska stozkowe i musza byc zakryte bzeby nie dostal sie tam piasek i zeby sie tawot nie wydostal bo sie zaczna przycierac i wyc az w koncu sie rozpadną
rogal133
Badacz tematu

Postprzez przem_uc » 5 lut 2009, o 22:39

A czy wobec tego jest jakiś sposób, żeby poprawić estetykę felg, bo z tymi "bąblami' brudnymi felgi (choć nie nowe) nie wyglądają dobrze?

[ Dodano: 2009-02-05, 21:42 ]
A dodatkowo chciałbym dopytać o to, że w przednich kołach mam takie dekielki bardzo fajnie spasowane z całą felgą. Czy te łożyska są inne z przodu i inne z tyłu?
przem_uc
Badacz tematu

Postprzez mani51 » 5 lut 2009, o 22:52

przem_uc napisał(a):Czy te łożyska są inne z przodu i inne z tyłu?

tak, z tyłu są dwa stożkowe a z przodu masz jedno dwurzędowe, kryte więc do niego brud się nie dostanie a do tylnych bardzo szybko...jak nie brakuje dużo to ja bym młotkiem trochę przyklepał te dekielki ale jak bardzo przeszkadzają to już lipa...widocznie te co kupiłeś są jakieś podróbki albo masz felgi inne
mani51
Members

Postprzez przem_uc » 5 lut 2009, o 23:09

Dzięki za info, dekielki wyglądają na oryginalne (kupiłem używki), jutro popatrzę, czy sposób z młotkiem coś pomoże. A jeszcze może podpowiecie gdzie na feldze powinny być jakieś infosy o modelu - żebym mógł sprawdzić, czy felgi przód i tył są tej samej firmy.
przem_uc
Badacz tematu

Postprzez rogal133 » 6 lut 2009, o 08:05

jesli masz felge z dekielkiem to przewaznie pod dekielkiem jest napisane a tak to roznie cvzasem na rancie czasem od tylu felgi
rogal133
Badacz tematu

- - -

Powrót do Felgi i opony