Zmiana rostawu

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Zmiana rostawu

Postprzez PtasiorSki » 17 gru 2011, o 22:49

Witam mam wyjątkowe felgi od AMG mercedesa napalilem sie na nie R16 tył 10J przod 8J pieknie by były naciagniete oponki rant 14cm! ale mam rozstaw na 5 szpilek od meśka a ja mam w golfiku 4x100 sasiad spawa aluminium i jest tokazkem wiec mowil ze moze zaspawac dac mu stara tarcze czy benben rozmieści nawierci nie ma lipy pięknie ładnie bedzie fakt sa strasznie grube środki felg w sumie nie powinno być problemu ze cos sie urwie pęknie . Ale czytajac mądre fora ludzie pisza ze zrobili taka operacje działa i jest git a inny pisza ze pokonczyli wysokie szkoły ze aluminum na felgi musi byc odlewane i takie tam ale sam patrzac z punktu mechanika myśle ze nic sie nie urwie jezeli felga ma dobre 10 cm ! grubosci czyli długie dość szpilki itp więc co ma sie urwac . Moze tu znajde konkretne odpowiedzi ;)
PtasiorSki
Czytacz

Zmiana rostawu

Postprzez Ferguss » 18 gru 2011, o 00:33

Proponuję zastosowanie tarcz przejściowych z 4x100 na 5x112. Mam komplet nowych o szerokości 19mm. Miałem je montować u siebie ale zmieniłem koncepcję i na 2012 będę miał skromne 15" 4x100, a docelowo 5x100. Zatem przejściówki mogę odsprzedać.
http://www.cabrio-club.pl - Stowarzyszenie Miłośników Kabrioletów
Ferguss
Czytacz

Postprzez PtasiorSki » 19 gru 2011, o 16:03

wziete xd
PtasiorSki
Czytacz

- - -

Powrót do Felgi i opony