Witam,
mam problem z czujnikiem temp. jak w temacie. Autko to wersja GT Special z climatronik i MFA.
Problem polega na tym, że każdorazowo po uruchomieniu silnika na wyświetlaczu klimatyzacji pokazuje się temp. 10 stopni. Po ok 10-15 minutach rośnie do temp faktycznie panującej na zew.
Czytałem, że czujnik temp powinien znajdować się w zderzaku w kratce od strony pasażera. Jest otwór w kratce ale czujnika brak, nie widzę też luźnych przewodów do którego mógłby być podpięty. Czytałem również, że ten czujnik jest do temp wyświetlanej przez MFA. W każdymn bądź razie czujnika nie ma i MFA nie pokazuje temp.
Drugi czujnik ponoć może znajdować się pod filtrem kabinowym, faktycznie jest tak taki trzpień z białą końcówką, ale bardziej przypomina mi trzpień który miałby blokować klapkę która tam jest.
Moje pytanie, czy ten trzpień to faktycznie czujnik? można go gdzieś kupić? to ten jest odpowiedzialny za temp w climatronik?
drugie pytanie o czujnik w zderzaku - którędy biegną przewody do tego czujnika? ten czujnik znalazłem na allegro mógłbym go zamontować, tylko do czego to podpiąć?
jest też trzeci czujnik, nazywa się chyba czujnik nasłonecznienia i znajduje się na podszybiu - jest i chyba działa
z góry dzięki za pomoc