generalnie nie grzeje mi czasami wogle cieple powietrze,daje na maxa temp i leci zimno a czasami jest zupelnie dobrze
z nagrzewnicy weze wychodza o takiej samej temp i tak samo twarde sa
a bledy z vaga wyskakuja 1271- ktorego kasujac wyskoczy dopiero po pewnym czasie
i blad 796 - ten czujnik temp wewn przy radiu v42(dobrze mysle?)
blad 1271 oznacza nastawnik klapy nawiewu reg.temp.v68 , motor klapy reg.temp v68
i mam pytanie gdzie znalezc ten silniczek v68 i ktory z bledow bedzie bardziej przyczyna tego ze nie grzeje u mnie?
i ostatnie : rozbieralem cala deske rozdzielczą(cos brzeczalo pod nia) i mam narazie jeszcze rozebrane wszystko, czy jak by co zeby wyjac ten silniczek v68 zostawic jeszcze wszystko rozebrane czy da rade pozniej go wyjac jak zloze wszystko?
a takze skoro mam juz rozebraną deske ,wymienic przy okazji nagrzewnice czy zostawic jak jest?(moze wyjac i przeczyscic? bo domniewam ze dziala ta nagrzewnica skoro czasami grzeje i wina lezy po stronie klimy...??
[ Dodano: 2010-02-16, 03:23 ]
w zwiazku z tym ze brak odpowiedzi a zdecydowalem sie wymienic nagrzewnice, to moze ktos bedzie znal odpowiedz na to pytanie:
czy jak bede wyciagal nagrzewnice bo musze przeciez wyjac caly ten :system: nadmuchu-dmuchawe,a mam climatronica wiec zeby poluzowac ta dmuchawe musze od strony silnika odkrecic srube trzymajaca dmuchawe ... a co z przewodami od klimy????
mam ja zwyczajnie odpiąć??? ten czynnik chlodzacy nie ucieknie albo nic sie nie rozszczelni?
[ Dodano: 2010-02-17, 22:44 ]
moze ktos wie chociaz czy jak juz bede wkladal nową nagrzewnicę to czy mam ja zalać plynem?? czy pozniej jak nagrzeje sie silnik poprostu w zbiorniczku wyrownawczym uzupelnic, chodzi mi o to zeby uklad sie nie zapowietrzyl i nie bylo innych problemow potem po tej wymianie...