Pasztet100, to że kapie woda to nic strasznego, pewnie po prostu się skrapla. Jedyne co mogłoby jeszcze kapać to olej ze sprężarki który poszedł w układ, ale jak nie ma dziurki i w dodatku mówisz że nie jest tłuste, to sam sobie odpowiedziałeś.
Pracuje w firmie zajmującej się chłodnictwem transportowym i wiem, że z reguły puszcza zaworek AVX, zimmering albo gdzieś masz dziurkę i Ci cały gaz spierdzielił. Wystarczy kamyszek i już po zabawie.
Moja rada. Nie załączaj teraz klimy. Jedź do pierwszej lepszej firmy na diagnoze. Niech Cie podepną pod zegary i zobaczą czy w układzie jest jakiś gaz. Jeśli jest i poprawnie załączają się wentylatory to winy upatruj gdzieś indziej. Ale ja daję głowę, że gdzieś gaz poszedł. Za znalezienie takiej dziurki powinni zabrać nie więcej jak 30zł. Reszte możesz zrobić sam.
Najgorzej jak nie będzie można normalnie znaleźć. Wtedy się nabija układ azotem i sprawdza jak duża jest ta dziurka. Jeśli mała to pryskasz rurki roztworem jakimś tam, albo po prostu czymś co się pieni, i widzisz gdzie ucieka.
Jeśli tak też się nie da, to wtedy jest napełnienie z barwnikiem i jak klima znowu Ci przestanie chłodzić, to wtedy przyjeżdżasz i robią badanie lampą UV
Tyle ode mnie. I tak pewnie na gówno się zdało moje pisanie bo to wszystko wiedzieliście. Pozdrawiam!