To ja mam jeszcze pytanie, byłem nabić klime, wszystko ok, chłodzi działa itd poza wentylatorem. Tzn wentylator włącza się po jakimś czasie ale na chwile i na 2 biegu. Na pierwszym nie chodzi po włączeniu klimy.
Czujnik w chłodnicy mam 3 pinowy
Po zwarciu 1 z 2 wentylator włączył się na szybszy bieg czyli 2. po zwarciu 1 z 3 nie działo się nic. Nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale zwierając 2 z 3 też wentylator się ruszył. nie wiem na jakim biegu bo zaiskrzyło i przestałem.
Jak usprawnić 1 bieg po włączeniu klimy? czy tak powinno być ze po zwarciu tych dwóch pinów koło siebie powinien się włączyć wentylator? i czy wgl ten czujnik w chlodnicy ma coś włączania wentylatorów po włączeniu klimy?
[ Dodano: 2013-05-09, 14:26 ]Dziś jadąc do pracy włączył się wentylator na biegu 1 bo było gorąco i chłodził silnik. Czyli wentylator działa jak się silnik grzeje, czujnik w chłodnicy w takim razie też musi być ok. I teraz tak. Jeżeli oba biegi działają jak silnik się zagrzeje to czemu po włączeniu klimy nie włącza się wentylator na pierwszym biegu, tylko po jakimś czasie od włączenia klimy na drugim biegu?