Moderator: Moderator
jak masz na niebieskim to masz jak w lodówce a jak dasz na czerwone to masz jak w piekarniku pozdrotmx napisał(a):rozumiem ze klima manualna to albo jest ON albo OFF, nie ma mozliwosci "regulacji" przez pokretlo niebieskie/czerowne ?
co to znaczy?? czyli przynajmniej raz na tydzień ją na chwilke załączyć i nie bedzie się psuła??PiJey88 napisał(a):AC jest od uruchamiania, obieg zamknięty... nie używa się tego
używaj klimy przynajmniej 1 raz w tygodniu aby uniknąć usterek,
nie no bez przesady.... przecież po to ona jest żeby chodziła w sumie to chłodziła klima właśnie bardziej sie psuje jeśli nie jest używana... sam teraz naprawiłem klime i w kilku serwiasach [nawet jak byłem w gdańsku w renoult zdunek nabić klime do służbowego] to mówili że klime powinno sie używać dość często i robić przegląd i wymiane czynnika co około 2 lata. i od czasu do czasu odpalac w zime [własnie wtedy 1 raz na tydzień] pozdroPiJey88 napisał(a):używaj klimy przynajmniej 1 raz w tygodniu aby uniknąć usterek,
a w jakim sensie?? ma być full zimne czy full ciepłe??virus_wrona napisał(a):Ja tylko dodam, żebyś nie przesadzał z chłodem za bardzo i dbał o systematyczne odgrzybianie. Dzięki temu unikniesz choroby . W zimie klima jest idealna do odparowania szyb.
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości