klimatyzacja z Passata B3 do Golfa mk3

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez okopa3 » 23 gru 2011, o 10:35

mam pytanko, montował ktoś kiedyś klimę z Passka B3 do Golfa? co podejdzie, a co nie? czy jest sens się w to bawić, czy lepiej dopłacić i kupić z Golfa?
niestety nie mam nawet etki zeby porównać nr części
jak z instalacją? wyczytałem, że ktoś montował na takie z B4 tylko musiał kable do jednej kostki przedłużyć
wiadomo że deska w B3 jest inna niż w Golfie i panel nie podejdzie, ale chodzi mi o takie rzeczy jak nagrzewnica, chłodniczki itd
pojawiły się 2 Passaty VR6 do rozbiórki jeden z klimą manualną, drugi climatronic i cena obu zestawów skłoniła mnie do przemyśleń
ja mam 1.9 TDI 1Z, więc łapa do sprężarki powinna być
dodatkowym utrudnieniem będzie to, że nie będę miął możliwości samodzielnego wymontowania

za jakiekolwiek info będę bardzo wdzięczny
okopa3
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 23 gru 2011, o 10:42

prawie nic nie będzie pasowało, sprężarka w VR6 jest zupełnie inna niż w 4-cylindrowych, przewody są sztywne więc nie powyginasz ich sobie by dopasować do mk3, pucha nagrzewnicy zupełnie inna, moze podejdzie sama chłodniczka klimy, elektryka pod maską jest wpięta w elektrykę silnika więc zupełnie inna, wentylatory chłodnicy musisz zmienić, chłodnica klimy w pasie moze pasować, ale nie musi, elektryka pod deską może być taka sama, ale też nie musi, panel od sterowania zupełnie inny, pasek wielorolkowy inny

czyli podsumowując NIE PASUJE !
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez okopa3 » 23 gru 2011, o 15:50

aha, dzięki za szybką odpowiedź, szkoda że się nie da bo zestawik w takiej cenie (za manuala) że jakbym sprzedał moją nagrzewnicę, panel nawiewów i chłodnicę to bym prawie na 0 wyszedł
okopa3
Badacz tematu

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy