Witaj...Mam podobny problem,szukam czesci do sprezarki.Tez mi siedzi lozysko,podobno jest dwurzedowe koszt ok.120zl+wymiana???Jezeli ktos wie gdzie takie lożyska mozna kupic,prosze o linka....
Również szukam sprzęgła do klimy. Z tego co słyszałem nie opłaca się wymieniać samego łożyska, bo wychodzi cenowo podobnie jak całe sprzęgło (zamiennik).
Na stronie jednego ze sklepów znalazłem oryginalne sprzegło Sanden tyle, że cena 716 zł z VAT. Szukam jakiegoś zamiennika. Na alledrogo są ale z opisów wynika że to do Golfa IV, a na zdjęciach podobnie wyglądają. A cena waha się od 120 zł do 200 zł.
łatwiej kupić używana sprężarkę z gwarancją rozruchową, taniej wyjdzie, ewentualnie oddać do regeneracji, ja w zeszłym roku zapłaciłem 500 zł za regeneracje sprężarki (wymiana łożysk, uszczelnienie, robocizna i nabicie gazem), potem bardzo żałowałem, bo kupę kasy, a łożyska chyba znów zaczynają huczeć...
Witam!
Kolego ja zmieniałem łozysko koła pasowego sprężarki klimy, niestety wymiarów nie znam. Jak znajdę to podam na forum. jedyny sklep gdzie coś takiego znalazłem to podpoznańska hurtownia łożysk. Z tego co sprzedawca mówił nie ma do tego zamienników,ja za MADE IN JAPAN dałem 94zł,łożysko da sie wymienić bez spuszczania czynnika. Tylko nie można za bardzo szarpać kompresorem. Pozdrawiam!