montaż klimy

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

montaż klimy

Postprzez sebastian80 » 23 maja 2012, o 23:54

witam mam takie pytanie
czy da sie zamontowac klime do golfa 3 i jaki byłby koszt

ewentualnie zadowoliłbym sie szyber dachem czy mozecie mi podpowiedziec gdzie i za ile robia cos takiego _ ??

Błędy ort., brak znaków przestankowych "kropka", "przecinek" ...
Ostatnio edytowano 24 maja 2012, o 21:28 przez sebastian80, łącznie edytowano 1 raz
Sebcio
sebastian80
Czytacz

montaż klimy

Postprzez trojeczkaGT » 24 maja 2012, o 06:46

klima jezeli sam zakladasz i jest to klimatyzacja manualna nie climatronic to koszt kompletnej ok 500 zl

chcesz wstawic szyber ?? :O tyle wyniesie ze lepiej zamontowac klimatyzacje
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Patryk7171 » 24 maja 2012, o 09:23

dobry temat kolego a wracajac do tej klimy czy zakladal z was juz klime tzn climatronic? ile wyniesie zalozeni? dodam ze mam silnik 1.9 tdi.
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez sebastian80 » 24 maja 2012, o 10:49

nie nie bede zakladał samemu bo tak uzdolniony to nie jestem i zabardzo nie mma czasu --- bardzo bym był wdzieczny za wskazanie mi jakiegos adresu gdzie mozna cos takiego zgobic - chodzi o klime nie dach

brak znaków przestankowych "kropka", "przecinek" ...
Ostatnio edytowano 24 maja 2012, o 21:32 przez sebastian80, łącznie edytowano 1 raz
Sebcio
sebastian80
Czytacz

Postprzez lukastdi » 24 maja 2012, o 11:48

Raczej większość zakładów zajmujących się obsługą i serwisem klimatyzacji samochodowych by się podjęła montażu bo nie jest to specjalnie nic trudnego jeśli miałbyś kompletną klime do golfa, tylko pytanie ile by sobie zawołali za takie coś
lukastdi
Berbeć

Postprzez czarli » 2 cze 2012, o 21:56

witam panowie to nie jest tak hop zalożyc klimę nie trudnią się w tym wszystkie warsztaty bo ten co ma maszynę do nabijania i się ogłasza ze on to wszystko potrafi ale to nie prawda bo oni dostają maszyne do nabijania bo jest na nie promocje i co zlego to potem to nie oni ja pracuję 4 lata tylko przy klimie samochodowej więc montarz nie jest taki kolorowy na pewno zostaje jeszcze elektryka klimy że by to działało tak jak elektryka oryginalna filtr osuszacz musi iści nowy bo stary nadaje się do wyżucenia bo wylapuje wilgoc z układu klimatyzacji trzeba terz sprawdzic kompresor czy wogule żyję i czy bedzie wytfarzał ciśnienie i podciśnienie w układzie klimatyzacji koszt takiego montarzu w warsztacie klima manual to 2000
a u mnie 1000 tak to wygląda w rzeczywistosci pozdrawiam
czarli
Czytacz

Postprzez DZOLO » 2 cze 2012, o 22:41

czarli, dobrze pisze. Również pracuje w warsztacie samochodowym w którym także robimy obsługę klimatyzacji i nie jeden przypadek był , że ktoś pytał o założenie klimy więc odpowiedz szefa była taka , że nie robimy takich rzeczy. Osobiście to wiem dlaczego , ponieważ nikomu się nie chce pruć auta , spędzić przy nim kilkanaście godzin i zarobić parę groszy a co będzie jeśli coś pójdzie nie tak czy nawet po całym zabiegu okaże się , że pompa klimy nie działa i potem domysły , że warsztat podmienił pompę itp. więc w sumie nie dziwi mnie , że warsztaty nie biorą sobie problemów na głowę. W mieście gdzie pracuje jest 7 warsztatów lecz prócz nas nikt nie zajmuje się klimą. Ja osobiście w najbliższym czasie będę sam sobie montował klimę w swoim nowym nabytku ale wiadomo robi się to dla siebie a nie zarobkowo. Ale szukaj sebastian80, może akurat ktoś się podejmie. Powodzonka życzę ;-)
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]

Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!

Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
DZOLO
Czytacz

Postprzez czarli » 6 cze 2012, o 22:44

wszystko jest do ogarnięcia robię takie żeczy tylko musi byc zabezpieczenie czasowe pozdrawiam
czarli
Czytacz

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy