Problem z climatronic'iem

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez kafar90 » 3 lis 2012, o 22:52

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam mały problem a nie znam się zbytnio na takich rzeczach.
Po pierwsze mam Golfa III GTI 2.0 8v 93 rok z climatronic'iem tym starym bez funkcji econ i proszę o wyjaśnienie czy za każdym razem gdy włączę climatronic nawet ogrzewanie na maksa to od razu włącza się sprężarka i wiatraki??
I drugi problem gdy włącze climatronic to silnik bardzo powoli zchodzi z obrotów albo zawieszają sie obroty np na 2 tyś, co może być przyczyną??
Pozdrawiam
kafar90
Berbeć

Postprzez slawek5t » 3 lis 2012, o 23:08

Napewno Climatronik ? a może klima manualna ?
Nie wiem jak w climatroniku ale w mojej manualnej jest tak że gdy temperatura jest bliska 0 stopni to nie da sie jej uruchomic mimo wciskania przycisku AC.

kafar90 napisał(a):gdy włączę climatronic nawet ogrzewanie na maksa to od razu włącza się sprężarka i wiatraki??

bynajmniej u mnie w manualnej klimie tak jest że odrazu włącza sie sprezarka i wiatraki :)
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez kafar90 » 3 lis 2012, o 23:30

Dzięki, ale jestem pewien że jest to climatronic na 100% :-D To jak ma ktoś jakieś pomysły co do tych dwóch problemów?
kafar90
Berbeć

Postprzez KasperK1 » 3 lis 2012, o 23:39

Ja też mam climatronica ale mam juz funkcje econ aczkolwiek gdy ją włączam paruje mi cała gablota wiec jeżdze cały rok na klimie i działa nawet przy minusowej temp. bo sprężarka się włącza pewnie coś mam zje..ne ale ja się tym po prosty nie przejmuje ;-)
KasperK1
Czytacz

Postprzez kafar90 » 3 lis 2012, o 23:59

Też się zbytnio tym nie przejmowałem dopóki nie wyszła ta dziwna sprawa z powolnym zchodzeniem z obrotów i zawieszaniem się obrotów przy chodzącej klimie, może na to jakieś rozwiązania możliwe?? ;-)
kafar90
Berbeć

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy