przez posiadacz_golfa » 11 sie 2017, o 21:25
Witam, mam podobny problem który zauważyłem dopiero dzisiaj.
Na początku powiem, że robię krótkie trasy i klima mi nie jest na co dzień potrzebna, problem jest jak ruszam w dłuższą trasę i to latem gdy klima byłaby mile widziana.
Teraz do rzeczy.
Dzisiaj chcąc sprawdzić czy wszystko hula przed wyprawą włączam klimatyzację a tu nic. Wiatraki chodzą, gaz jest (nacisnąłem obie uszczelki na rurkach pod nakrętkami) tylko nie wiem ile go tam jest (nabijana w tamtym roku w listopadzie), nie słychać jakoby hałasował kompresor po włączeniu, poodpinałem wtyczki żeby sprawdzić czy nie zaśniedziały (wtyczki od elektromagnesu z obu stron). Test jaki byłem w stanie przeprowadzić to umieszczenie głowy w miejscu na nogi pasażera i posłuchaniu czy pojawia się jakiś dźwięk po włączeniu klimatyzacji (faktycznie pojawia się lekkie "buczenie" nie wiem od czego). To co zauważyłem sprawdzając metodą dotyku to: rurki aluminiowe te z nakrętkami są letnie a sam kompresor bardzo ciepły/gorący.
Z góry dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi.
@edit 22:07
Chciałem sprawdzić ten czujnik G56 ale nie wiem gdzie dokładniej jest i jak wygląda. Niby na podszybiu ale od wewnątrz czy od środka się tam dostać?