[MK3] Problem z Klimatyzacja.

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez KEFRZYSKI » 22 maja 2012, o 17:15

Witam 2 tyg. temu byłem nabic moja klimatyzacje po 3 latach :) Zawsze mialem z nia problem działała tylko wtedy kiedy miała na to kaprys. Mechanik powiedzial ze bylo ze malo współczynnika. Nacieszyłem sie nią w gorące dni zaledwie z 6 razy. Dziś przy temp. 32 zewnętrznej, sprężarka co chwile załączała sie i wyłączała :/ Były momenty gdzie zaskoczyła i było wszystko dobrze. Silnik 1.6 AFT 1997 rok. Proszę was o pomoc zanim trafie do mechanika i zacznie wymyślać wymianę wszystkiego po kolei :/
KEFRZYSKI
Badacz tematu

Postprzez prochoice » 23 maja 2012, o 11:31

Sprawdź, czy włącza się wiatrak klimy.
Nowe części samochodowe, oleje Motul http://www.golf3.pl/topics35/nowe-czesc ... t38169.htm
prochoice
VIP

Postprzez KEFRZYSKI » 23 maja 2012, o 16:18

prochoice napisał(a):Sprawdź, czy włącza się wiatrak klimy.

Włącza się az autem trzęsie :P w piątek jestem umówiony do serwisu.

Ok klima naprawiona z tego co tylko wiem wymiana osuszacza była a tak naprawde mechanik nie chcial zdradzic :/
KEFRZYSKI
Badacz tematu

Postprzez czarli » 6 cze 2012, o 22:49

wystarczyło zmiejszyc dystans na sprzęgle i dla tego jest ok a osuszacz wymienił dla tego bo powinno się go wymieniac co dwa lata a nie co kilka naście lat i jak będzię się robiło servisy co roczne to będzie to służyc i mycie chłodnic dla poprawy przepływu powietrza pozdrawiam
czarli
Czytacz

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy