mazi30 napisał(a):nagrzewnica grzeje ale to nie jest takie ciepło jak było wtedy, jakoś to się ureguluje ktoś wie??
Jeżeli jest to nagrzewnica używana, to może być problem w tym, że jest trochę przytkana. Sprawdź, czy wężyk wchodzący jak i wychodzący są ciepłe. Jeżeli tak, to za czasów astry u mnie problem tkwił w czym innym. Po wymianie nagrzewnicy, krzywo ją obsadziłem i klapka od ciepłego powietrza nie otwierała się w pełni.
mazi30 napisał(a):druga to taka, że wąż idący od chłodnicy górny jest gorący tak jak być powinno ale ten dolny powinien być ciepły a jest zimnawy??
Chłodnica zapchana, lub termostat nie został otwarty.
mazi30 napisał(a):dodam, że podczas wymiany jak go zacząłem testować temp. doszła do 90 nawet troche więcej i potem na postoju bez wentla sama spadła??
W tym momencie musiał otworzyć się termostat, wtedy silnik dostaje zimnego plynu i temperatura troche spada. Czasami też włączenie gorącego nawiewu sprawia, że temperatura spada
Edit: Smród może pochodzić z okolic filtra kabinowego, jeżeli jest stary, lub zagrzybiałego układu nawiewu