Problem z przewodem doprowadzenia ciepłęgo powietrza.

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez sirleszczu » 26 sty 2009, o 14:17

Witam Was serdecznie. Otóż mam pewien problem. Tak jak w temacie, chodzi o przewód doprowadzenia ciepłego powietrza... Chodzi o tą aluminiową rurkę. Otóż pękła ona przy mocowaniach, z jednej strony pęknięcie, a z drugiej niestety złamała się cała. Mógłby mi ktos wytłumaczyc jak wazna rolę ona odgrywa, jak można to naprawić, i czy ewentualnie można kupic taką rurkę gdzies w sklepach. Ale wydaje mi sie że coś takiego trudno bedzie dostać...
Z góry dziękuje za odpowiedź.
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
sirleszczu
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 26 sty 2009, o 14:22

sirleszczu napisał(a):Otóż pękła ona przy mocowaniach, z jednej strony pęknięcie, a z drugiej niestety złamała się cała. Mógłby mi ktos wytłumaczyc jak wazna rolę ona odgrywa, jak można to naprawić, i czy ewentualnie można kupic taką rurkę gdzies w sklepach. Ale wydaje mi sie że coś takiego trudno bedzie dostać...
jest to rurka którą auto zasyssa ciepłe powietrze jak pracuje na ssaniu ułatwia to pracę silnika nie mie musi się męczyc silnik

a co do takiej rurki to pewnie że kupisz ja widziałem taką w Norauto jest na 100% ale w innych sklepach też bedzie trzeba tylko zapytać
marcinkoz2910
Members

Postprzez sirleszczu » 26 sty 2009, o 14:29

Dzięki marcinkoz2910 za szybką odpowiedź. Ale z Twojej odpowiedzi troszke wynika że jesli jej nie wymienie szybko to i tak nic sie raczej nie powinno stac...
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
sirleszczu
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 26 sty 2009, o 14:56

sirleszczu, nic się nie stanie poważnego
marcinkoz2910
Members

Postprzez pawelek03576 » 26 sty 2009, o 16:20

mają taką rurke praktycznie w każdym sklepie motoryzacyjnym tylko byłoby dobrze gdybyś zmierzył jej średnice jak będziesz szedł do sklepu
pawelek03576
Gaduła

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy