przez felicjator » 25 kwi 2012, o 19:50
Jeśłi zrobi to fachowiec to nie powinno być źle. Zależy jaki masz problem ze sprężarką?
Ja kiedyś regenerowałem sprzegiełko bo sprężarka hałasowała. To było z 5 lat temu i nic sie nie działo, Teraz prawdopodobnie mam mikro nieszczelności, na uszczelkach na korpusie sprężarki - tak mi wyszło na serwisie klimy. Jesli są to na tyle małe, że gościu powiedział, że spokojnie mogę rok jeździć. Miałem ruszaną sprężarkę klimy jak trzeba było pompę wody wymieniać. Może wówczas coś sie lekko pobrudziło.
Przetarłem sprężarkę wilgotną szmatką i teraz od czasu do czasu sam sprawdzam latarką UV czy są nieszczelności i ślady czynnika czy nie. Na razie jest OK. Jeśli coś będzie sie dziać to dam do regeneracji - kwestia wymiany kompletu uszczelek. Potem zdaje się trzeba sprężarkę odpowiednio przepłukać i zamontować.
Tak na marginesie, znalazłeś coś? Używanej nie kupuj. Nowe renomowane są trudne do dostania i raczej mocno drogie. Najlepiej regenerować, tylko musisz znaleźć pewny i sprawdzony zakład, który to robi.