prolem z klimą golf 3 1.9tdi 90km

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez mike30 » 7 lip 2012, o 14:34

Witam serdecznie mam problem tzn nabiłem klime i wszystko smigało dopóki pewnego dnia cos zgrzytło i klimka nie smiga . dzis z zrana byłem u mechaniora i stwierdził ze wszystko sie załącza ale wiatrak od klimy stoi i nie drgnie i dlatego mozliwe ze klima nie smiga .... mam pytanko jak sprawdzic czy wentylator od klimy smiga nie wiem na krótko i mam pytanko czy jest tam jakis bezpiecznik ,przekaznik który może odpowiadac za wentylator ..pozdrawiam
mike30
Czytacz

Postprzez slawek5t » 7 lip 2012, o 16:26

Sprawdź czy sprzęgło klimy się włącza
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez mike30 » 7 lip 2012, o 20:01

jezeli chodzi o klime wszystko sie załancza ale klima nie chłodzi poniewarz wiatrak nie smiga ????? tak mi powiedział ale teraz mam jeszcze lepsze pytanko koledzy tzn uruchomiłem furke i czekałem ponad 20 min by sie załaczył wentylator jeden i 2 od chłodzenia silnika a tu nic klapa ani drgną ...co naajlepsze wtym ze silnik nagrzewa sie do 90 stopni i nic nawet sie nie grzeje wszystko ok tylko tyle ze zero chłodzenia wiatraki nawet nie drgną nie kumam o co chodzi ... mam furke od roczku i nom stop mnie zaskakuje zrobiłem z 25 tys tys i nic.... czekam na pomoc lub podpowiedz pozdrawiam
mike30
Czytacz

Postprzez czarli » 14 lip 2012, o 22:53

wentylatory dopiero się załączą gdy termostat puści wtedy powinny działac a z klimą kompresor się załącza a nie chlodzi tezeba sprawdzic czy jest odpowiednia ilości czynika chłodzącego w układzie bo gdy wentylatory staneły to było za duże ciśnienie to jakąś ilosc wyżuca tak by nie wytfażał wysokiego ciśnienia by nie było wybuchu pozdrawiam
czarli
Czytacz

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy