sprężarka klimatyzacji, pytanie o ośke

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez kazior » 31 mar 2012, o 21:38

Witam!

jako ze zabrałem sie za zrobienie łożyska w mojej spreżarce bo tak chuczało ze wszystcy w miescie wiedzieli ze jade.

wymontowalem sprezarke, tarcze sprzegła zdiolem bez wiekszego problemu, z łozyskiem morduje sie dalej bo zejsc franc nie che.

i tak wziolem mlotek i kilka razy puknolem w oske, oska prosta, ale gdy docisne oske w dol sprezarki (gora kolo pasowe, dol wejscia na weze) i zacxzne krecic oska to slysze dziwne dzeiki, glosne chrobotanie, slychac jak pracuja tloki w sprezarce, natomist gdy oske podciagne do gory i krece to nic nie slychac.

moglem cos uszkodzic czy tak moze byc? obawiam sie ze cos uszkodzilem, poki co nie moge jej w auto wsadzic i sprawdzic
kazior
Czytacz

Postprzez slawek5t » 3 kwi 2012, o 16:48

Gdy ją skręcisz to sie okaże czy wszystko dobrze chodzi bo wtedy już ośka nie ma prawa się obsuwać wzdłuż.

A powiedz mi, jak ona wygląda tam w środku za tym sprzęgłem? Bo mi to sprzegiełko troszke ociera o koło pasowe. Jest tam jakaś regulacja ? Mile widziane foto :)
Mój golfik
slawek5t
Members

Postprzez Hormon » 24 kwi 2012, o 21:25

Jest jakaś fotorelacja z rozbierania sprężarki ?
Hormon
Berbeć

Postprzez czarli » 29 kwi 2012, o 22:42

jest regulacja sprzegła kompresora przez podkładki kture daje sie na wałek kompresora sprzęgło powinno byc tak ustawione by bylo jak naj bliżej koła pasowego tak aby nie obcierało o koło a z tamtym kompresorem to moze byc że ma luz na wałku i ty było trzeba zdiąc dekiel tylny kompresora i płyte zaworową i tam jest docisk wałka na ampul 8 delikatnie to wyregulowac i powinno byc oki
czarli
Czytacz

- - -

Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy