Witam mam taki problem jak chwyci przymrozek. wszyscy skrobia szybki na zewnatrz a ja mam na odwrut bardziej zamarzniete od srodka a dodatkowo problem z ogrzewaniem z ktorym walcze caly czas. jakie moga byc przyczyny takiego zamarzniecia??
wilgoć w samochodzie, zobacz czy nie masz gdzieś dziury w podłodze i mokrej wykładziny, druga "dziurawa" opcja to, to że leci gdzieś po ścianie grodziowej (zapchane podszybie, jakaś nieszczelność). Sprawdź czy pod nogami z przodu nie jest mokro
stary i zapchany filtr kabinowy (w podszybiu po stronie pasażera się znajduje)
Jak zostawiasz samochód na dłużej to go wywietrz wewnątrz np włącz nawiew na zimne dla tego marznie od środka że jest tam duzo wilgoci:-) a jak ci działa ogrzewanie ?
jutro rano bd sprawdzal.. a no mokro jest bo snieg w srodku byl ktory stopnial.. ale do filtra nie zagladalem bo nie mialem okazji. wiem ze nagzewnice musze zrobic bo jest zapchana ..
dwa weze gorace od nagrzewnicy i letnio chlodne powietrze.. i obieg nie idzie przez cala nagrzewnice.. kamien sie zrobil prawdopodobnie.. ale ja sobie ja przepcham.. mam patent.. wyczytalem juz na jednym forum.. i duzo kolegow mi tak doradzilo. ale czy zadziala to powiem wam dopiero w niedziele badz sobote.
MatiNS napisał(a):dwa weze gorace od nagrzewnicy i letnio chlodne powietrze..
Jeżeli oba węże do nagrzewnicy są gorące to znaczy że działa ona tak jak powinna i nie jest zapchana (wtedy jeden byłby gorący a drugi zimny). Prawdopodobnie wykruszyła ci się gąbka z klapki ciepło/zimno. Miałem ten sam problem i wczoraj to naprawiłem.