Witam. Mam pewien problem z panelem nawiewu. Otoż nie działą mi pokrętło od zmiany z Szyb na inne pozycje. Pokrętło jest (Prawie) zablokowane na Szybe. I do tego 2gi problem jest taki ze z jednej kratki od strony kierowcy nie wieje mi powietrze. Proszę o pomoc jak to naprawić. Bo już rozbierałem ale na nic nie wpadłęm.
ale coś do środka mogło wpaść i blokuje, np gąbka wykruszona z klapek.
A co do panelu musisz wyjąć i ocenić czy winne sa uszkodzone pokrętła czy linki czy zblokowane klapki którymi linki sterują.
Panel wyjmiesz po zdjęciu ramki na około , odkręceniu wkrętów spod niej oraz dwóch na popielniczką
Odkręcałęm panel ale nie znalazłem aby pokrętło było połamane. Wychodzi na to ze coś z linkami. Ale nie jestem pewien na sto procent czy aby napewno. Mało miałem czasu na to żeby sprawdzić. W poniedziałęm zobacze bardziej o co tam Kaman.
Panowie otóż mam problem z nawiewem działa tylko na 1/2/3,5 biegu i to wieje z taką mocą że ... jeżeli wrzucę 3,5 to jak by wyskakiwała iskra i spadek napięcia ale to tylko na przerzucenie i później już może być git nwm co to może być