1. Czy da się dostać w jakiś prosty sposób do miejsca zaznaczonego strzłką,? Tzn nie rozbierając całej deski rozdzielczej? Wydmuchało mi gabkę i zimą musiałem jeździć w kurtce, a teraz obawiam się, że klima będzie dmuchać na darmo...
2. Czym to najlepiej obkleić-uszczelnić? Zwykłą gąbką, jakąś konkretną pianką???
Szczerze Ci powiem że ciężko będzie tam z tyłu uszczelnic bez ściągania deski a ściągać deskę po to żeby to uszczelnić się nie opłaca bo roboty jest strasznie dużo a z przodu to możesz nawet silikonem uszczelnić
Sam ten temat przerabialem bo wymienialem nagrzewnice
Deska zdjęta. Brak gąbki nie wystąpił tylko z przodu, lecz dookoła, a także na wyjściu na szybę, czego nie było widać bez zdjęcia deski.
I tak się zastanawiam czym przykleić gąbkę - czy zwykła taśma dwustronna może być? Czy nie rozpłynie się pod wpływem temperatury? A może silikonem do lamp?
Problem rozwiązany, auto złożone do kupy, nie została nawet żadna śrubka Przy okazji naciągnięty ręczny, odkurzone podszybie z obu stron, odkryłem dodatkowo, że mam ręczny, ukryty wyłącznik zapołonu, zrobiony porządek z kablami - poździerałem całą i tak kruszącą się gąbkę i zastąpiłem izolacją i dowiedziałem się czmu nie mam światła w schowku!
A czemu zakładasz, że będzie się odklejać? Zrobiłem klejem, który w/g informacji na etykiecie "działa" w temperaturach od -40 do +100 st C. Więc chyba nie powinno się nic odklejać!!!