AdiK__, powiem Ci ze do tematu filnow z lustrzanki mialem dlugi czas podobne zdanie do Twojego, szedlem w tym swiatopogladzie w zaparte... dopoki nie zobaczylem filmow z 7d i 5d MkII z urziale dobrej szklarni i mega ogarnietym montazem
poza tym... teraz ciezko o luszczanke bez hd
nie chce Was hejcic chlopaki, ale ja za zadne skarby nie kupilbym aparatu od sony. Audio, Tv, telefony jak najbardziej, ale w zyciu nie aparat. I serio, wiem ze po przejsciu ze sredniego kompakta na lustrzanke z kitem ma sie wrazenie ze sie Pana Boga za nogi zlapalo, ale to 18-55 jrst o dupe potluc obiektywem. Postarajcie sie kiedys nawet w sklepie wziac do reki i pobawic sie troche obiektywem za te 3-4 klocki. Pewnie, nie ma co sie spuszczac nad sprzetem bo nawet najlepszy sam zdjec nie zrobi a dobry fotograf wyciagnie maks ze sprzetu ze oczy moga wyjsc ze zdziwienia. Ale taki skok w sprzecie na tym samym poziomie umiejetnosci - jest kosmos.
I uprzedzam pytania - tak, robilem na Sony, pracowalem ze sprzetem za sume piecio cyfrowa i to nie z jedynka z przodu, a prywatnie wcale nie mam kosmicznego sprzetu za trotyliard ojro - i wystarcza