Moderator: Moderator
bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej kary Kiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
Auto mam od poł roku nie ma za to żadnej kary, miałem w tym czasie 2 kontrole drogowe i na pytanie dlaczego nie przerejestrowałem samochodu , odpowiadając , ze nie miałem pieniędzy i pokazując umowę kupna sprzedaży nie było żadnego problemu ;d
w przerejestrowaniu kara Ci nie grozi bo oni kar nie nakładają natomiast w urzedzie skarbowym zapłacisz mandat nie wiem jaka to bedzie kwota ale kolega tez jezdzil ponad 2 miesiace na nie przerejestrowanym , oplacil podatek w US przed przerejestrowaniem a po jakims miesiacu przyszedl mu mandat na 200zł za to ze minęło 30 dni , a jak wiadomo z US nie wygrasz
a wystarczylo po kupnie do 30 dni isc zaplacic te 2% w skarbówce i wtedy mialnbys swiety spokoj
maximus_spi napisał(a):bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej kary Kiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
Auto mam od poł roku nie ma za to żadnej kary, miałem w tym czasie 2 kontrole drogowe i na pytanie dlaczego nie przerejestrowałem samochodu , odpowiadając , ze nie miałem pieniędzy i pokazując umowę kupna sprzedaży nie było żadnego problemu ;d
w przerejestrowaniu kara Ci nie grozi bo oni kar nie nakładają natomiast w urzedzie skarbowym zapłacisz mandat nie wiem jaka to bedzie kwota ale kolega tez jezdzil ponad 2 miesiace na nie przerejestrowanym , oplacil podatek w US przed przerejestrowaniem a po jakims miesiacu przyszedl mu mandat na 200zł za to ze minęło 30 dni , a jak wiadomo z US nie wygrasz
a wystarczylo po kupnie do 30 dni isc zaplacic te 2% w skarbówce i wtedy mialnbys swiety spokoj
po kupnie masz 14 dni na zaplacenie tych 2% ja spoznilem sie bodajze z 6-7 dni= 150zł mandatu
bioly21 napisał(a):maximus_spi napisał(a):bioly21 napisał(a):AdamPLSieradz napisał(a):juby666 napisał(a):A jak auto jest nie przerejestrowane dłużej niż miesiąc to przypadkiem nie ma żadnej kary Kiedyś o czymś takim słyszałem (zakładam że ty masz krócej niż miesiąc) Wiem że na pewno jest tak z oc ale nie wiem jak z rejestracją .
po kupnie masz 14 dni na zaplacenie tych 2% ja spoznilem sie bodajze z 6-7 dni= 150zł mandatu
po kupnie masz 30 dni na zapłacenie podatku w US a nie 14, zawsze jak auto przerejestrowywałem to chodziłem na ostatnia chwile po 27-29 dniach od daty zakupu i nigdy mandatu mi nie przysłali
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości